5 lucruri pe care trebuie neapărat să le știi dacă ai avut ghinionul să ți se inunde mașina

Autor: ProMotor 27 mai 2020 Știri auto
5 lucruri pe care trebuie neapărat să le știi dacă ai avut ghinionul să ți se inunde mașina

S-a întors vremea bună, dar au fost zile cu furtuni și grindină în România. Mulți șoferi s-au ales cu probleme la mașini provocate de intemperii și s-au temut că vehiculul lor va fi luat de ape. Ce trebuie să știi neaparat dacă ai avut ghinionul să ți se inunde mașina?

În cazul în care ai ghinionul să ți se inunde mașina, iată 5 lucruri pe care trebuie neapărat să le faci pentru a nu produce daune și mai mari:

  1. Nu porni motorul

Sistemul electric ar putea fi avariat serios odată cu pornirea motorului. Mai mult, dacă a ajuns apă în sistemul de evacuare, intrarea în funcțiune a propulsorului vine la pachet cu o avalanșă de probleme. Cea mai indicată măsură în acest caz este să chemi o platform pentru a-ți duce mașina la service.

  1. Verifică nivelul la care a ajuns apa

Acest lucru este foarte ușor de verificat, pentru că apa și noroiul care au ajuns la mașina ta lasă urme pe caroserie. Această informație îi va fi foarte utilă mecanicului care va verifica mașina, pentru că îl va ajuta să-și dea seama ce anume poate fi afectat. Sunt șanse mari ca mașina să fie în regulă dacă apa nu a trecut de praguri.

  1. Verifică partea mecanică

Mașina trebuie să ajungă de urgență pe mâinile unui mecanic după ce ai avut ghinionul să-ți fie inundată. Înainte de a urca pe platformă, poți verifica anumite lucruri pentru liniștea ta: este important ca fluidele să nu fi fost invadate de apă.

  1. Usucă interiorul

În cazul în care a intrat apă în mașină, cabina trebuie uscată cât mai repede. Poți folosi cârpe, prosoape și ziare pentru a reduce gradul de umiditate din vehicul. Ia în calcul înlocuirea covorașelor și huselor, dacă acestea au fost udate.

  1. Contactează compania de asigurare

Contactează compania de asigurare cu care ai încheiat o poliță CASCO. Cei de acolo te vor îndruma ce ai de făcut în cazul inundării vehiculului, dacă polița ta acoperă daune de acest tip.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide