Șoferii pot reclama online problemele cu asigurarea RCA

Autor: ProMotor 28 apr. 2020 Știri auto
Șoferii pot reclama online problemele cu asigurarea RCA

În tot noianul de știri negative există și o parte bună a carantinei impuse din cauza epidemiei de coronavirus. Statul român a început să ofere alternative digitale la tradiționala plimbare a hârtiilor între ghișee și la celebrul dosar cu șină. Printre ultimele măsuri anunțate am remarcat și una care îi ajută pe șoferi: aceștia pot reclama online problemele cu asigurarea RCA.

De fapt, românii, persoane fizice și juridice, vor putea reclama online nu numai societățile de asigurări care emit RCA, ci toate entitățile reglementate de Autoritatea de Supraveghere Fiscală (ASF). Astfel, pe lângă calea obișnuită, prin poștă, șoferii acum reclama online problemele cu asigurarea RCA și prin intermediul unei aplicații puse la dispoziție de ASF. În același timp, dispare posibilitatea de face acest lucru prin email, așa cum era procedura înainte, iar petițiile transmise prin email nu vor mai fi luate în considerare.

Conform informațiilor disponibile pe site-ul ASF, petițiile formulate împotriva asiguratorilor RCA și a altor entități reglementate de ASF nu se vor mai putea trimite prin e-mail. Singurele variante de a face o astfel de sesizare sunt prin intermediul unei aplicații online, sau cu ajutorul serviciilor publice de poștă sau curierat.

Așadar, pentru a depune online o plângere împotriva unui asigurator RCA, reclamantul trebuie să acceseze aplicația și să-și creeze un cont cu datele sale personale pe care le va trece în formularul generat automat.

După ce contul a fost creat, utilizatorul se poate loga în acesta și poate începe formularea petiției. Plângerile formulate către ASF trebuie semnate cu numele întreg al reclamantului. Dacă petițiile sunt anonime, atunci acestea nu vor fi luate în considerare.

În formularea sesizării, petiționarul trebuie să completeze numele reclamantului, datele de indentificare, detalii de contact, numele şi adresa entităţii împotriva căreia se formulează petiția, o descriere succintă a problemei supuse atenţiei și motivele înaintării petiției.

Atenție, însă, petițiile se trimit către ASF doar dacă reclamantul nu a putut ajunge la o înțelegere cu furnizorul de servicii. Termenul de soluționare este de 30 de zile, însă, în contextul declarării stării de urgență, acest termen se poate dubla.

Cei care nu vor să se adreseze către ASF online și vor să trimită sesizările prin poștă sau curier, adresa la care pot face acest lucru este: Splaiul Independenței, Nr. 15, Sector 5, București, cod poștal 050092.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide