5 mașini mai puțin fiabile pe care nu ar trebui să le cumperi în 2023 – VIDEO

Autor: Adrian Somai 31 iul. 2023 Știri auto

În căutarea mașinii perfecte, fiecare conducător auto dorește să facă o alegere înțeleaptă și să evite posibilele necazuri asociate cu un vehicul nesigur sau mai puțin fiabil. Astfel, ne-am îndreptat atenția de această dată către specialiștii de la canalul de YouTube Car Help Corner, un canal cu expertiză în mașinile disponibile în America de Nord, pentru a identifica cinci modele care ar trebui evitate în 2023.

Hyundai Santa Fe

Deși Hyundai Santa Fe este un SUV popular și apreciat de mulți conducători auto, există câteva aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a achiziționa acest model. În cele mai multe cazuri, problemele apar atunci când vine vorba despre motorul și transmisia modelelor Santa Fe. În plus, unele versiuni ale Hyundai Santa Fe pot avea un consum mai mare de combustibil, în special cele care sunt echipate cu motoare puternice.

Chrysler Pacifica

Chiar dacă Chrysler Pacifica este o mașină apreciată pentru spațiul său generos, confortul și caracteristicile sale inovatoare, există câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a lua o decizie în sensul achiziționării ei. Spunem asta deoarece mașina este cunoscută ca fiind cea mai problematică și cea mai puțin fiabilă din întreg segmentul din care face parte, numeroși șoferi acuzând deseori probleme serioase la sistemele electronice ale mașinii.

Nissan Rogue

Deși Nissan Rogue este un model popular și apreciat pentru caracteristicile sale, este important să fii conștient și de unele aspecte pentru care ar putea să nu fie alegerea potrivită pentru tine. Dacă vorbim despre versiunile ceva mai vechi ale acestui model, în special cele construite înainte de 2018, vom remarca numeroase mărturii ale șoferilor de peste Ocean care susțin că sunt niște mașini foarte puțin fiabile, cu probleme serioase la transmisie.

Jeep Wrangler

Jeep Wrangler este cunoscut pentru caracterul său robust și capacitatea de a se descurca pe terenuri dificile, dar acest lucru poate veni cu un sacrificiu al confortului rutier pe drumurile obișnuite. Suspensia sa off-road poate fi mai rigidă, ceea ce poate duce la o experiență mai puțin confortabilă pentru pasageri pe drumurile cu denivelări sau cu asfalt de proastă calitate. Din cauza dimensiunilor sale și a sistemului de tracțiune integrală, Jeep Wrangler poate avea un consum mai mare de combustibil comparativ cu alte SUV-uri similare.

Modelele de primă generație ale mașinilor electrice

Achiziționarea unei mașini electrice vechi, de primă generație, poate părea o opțiune tentantă datorită prețului mai scăzut, dar există câteva motive importante pentru care ar trebui să te gândești de două ori înainte de a lua o astfel de decizie. Mașinile electrice de primă generație au fost lansate acum mulți ani, iar tehnologia lor poate fi depășită în comparație cu modelele mai noi. Bateriile mai vechi pot avea o capacitate mai mică și o autonomie mai redusă, ceea ce poate duce la nevoia mai frecventă de reîncărcare.

Alegerea unei mașini electrice mai noi, cu tehnologie și caracteristici avansate, poate să fie o opțiune mai înțeleaptă pe termen lung, deoarece vei beneficia de eficiență energetică sporită, autonomie mai mare și mai multe dotări de siguranță și confort.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai, Chrysler, Nissan, Jeep


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide