Cât costă Hyundai Santa Fe în România. Un SUV premium cu dotări de top

Autor: Adrian Somai 21 iul. 2023 Știri auto

Impunător. Expresiv. Puternic. Așa descrie Hyundai modelul Santa Fe, cel mai longeviv model din segmentul SUV-urilor al constructorului asiatic. Cu dimensiuni mai mari, confort sporit și tehnologii de siguranță revoluționare, Santa Fe promite să fie o alegere excelentă pentru cei ce își doresc un model de tip SUV din clasa premium. Nu este deloc ieftin, într-adevăr, însă trebuie să recunoaștem că întotdeauna calitatea costă!

Hyundai Santa Fe combină prezența robustă cu rafinamentul și cu eleganța. Exteriorul este dominat de grila frontală de mari dimensiuni care încorporează luminile de zi, ca parte a noii abordări de design „Integrated Architecture’’. În plus, luminile de zi în forma literei „T” completează aspectul robust al modelului și contribuie la aspectul său remarcabil. În partea posterioară, bara de protecție a fost modificată pentru a obține un aspect general armonios. Dimensiunile generoase sunt accentuate de grafica orizontală a stopurilor unite printr-o bandă reflectorizantă de culoare roșie.

SUV-ul Hyundai Santa Fe are la bază cea de-a treia generație a platformei producătorului sud-coreean, care oferă o mai mare flexibilitate pentru siguranța, eficiența și performanțele autovehiculelor. Designul îmbunătățit al suspensiei de tip McPherson promite acum un răspuns mai precis, pentru o călătorie și mai confortabilă.

Modelul constructorului sud-coreean este echipat în premieră cu sistemul de asistență pentru condusul pe autostradă (HDA). Funcția combină sistemul de asistență la menținerea benzii de rulare (LFA) cu pilotul automat inteligent, utilizând senzori și date de navigație, pentru a asigura funcționarea în condiții optime.

Cât costă Hyundai Santa Fe în România

Vârf de gamă al producătorului sud-coreean, Sante Fe este oferit exclusiv alături de un singur nivel de echipare, și anume Luxury. Avem pentru început o versiune diesel, echipată cu un motor 2.2 CRDi cu 201 cai putere și cu un cuplu maxim de 440 Nm. Modeul beneficiază de aportul unui sistem de tracțiune integrală, iar transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii automate cu opt rapoarte. Viteza maximă în acest caz este de 205 km/h, iar accelerația de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat în 9.2 secunde. Prețul pentru această versiune pornește de la 52.383 de euro, cu toate taxele incluse.

Mai departe, versiunea 1.6T-GDi Hybrid se laudă cu o putere de 230 de cai și un cuplu maxim de 350 Nm. În acest caz, viteza maximă este de 187 km/h, în timp ce sprintul de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat în 9.1 secunde. Prețul pornește de la 53.573 de euro, cu toate taxele incluse.

Poziționat din start ca un model de top, în echiparea Luxury sunt incluse o serie întreagă de dotări importante, printre care și următoarele: plafon panoramic cu deschidere parțială, oglindă interioară electrocromica, KeyLess Entry/Start, geamuri spate fumurii, cotieră spate cu suport pentru pahare, jaluzele geamuri spate, control transmisie automată, cameră video spate, scaune încălzite, tapițerie din piele, volan încălzit, etc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide