5 persoane au încercat să intre în România cu o mașină cu numere de Tracia

5 persoane au încercat să intre în România cu o mașină cu numere de Tracia

Autor: ProMotor acum 5 luni Știri

Autorităţile de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat cinci cetăţeni români care au prezentat la controlul de frontieră documente nerecunoscute de statul român şi care călătoreau cu un autoturism radiat din circulaţie.

În data de 01.11.2020, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în România, cinci persoane, doi adulţi şi trei minori, călătorind cu un autoturism marca Nissan.

Cu ocazia controlului pentru ieşirea din Ungaria, respectiv intrarea în România, poliţiştii de frontieră maghiari şi români au constatat faptul că documentele prezentate nu sunt recunoscute de autorităţi, iar autoturismul cu care persoanele călătoreau este radiat din circulaţie.

Surse din cadrul vamei Nădlac II au declarat, că familia a prezentat documente care nu sunt recunoscute de statul român, în care scria că sunt cetăţeni traci, iar pe plăcuţele de înmatriculare ale maşinii lor scria „Tracia”.

Cele 5 persoane aveau documente nerecunoscute de statul român

În cadrul verificărilor suplimentare s-a stabilit că cei cinci sunt cetăţeni români, doi adulţi, în vârstă de 31 şi 35 de ani şi trei minori, cu vârste cuprinse între 7 luni şi 8 ani. După stabilirea identităţii, procedură necesară pentru permiterea întrării în România şi continuării călătoriei, poliţiştii de frontieră au permis intrarea în ţară cetăţenilor români.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea, conducerea unui vehicul neînmatriculat şi cu numere de înmatriculare false şi participaţie improprie la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Menţionăm că, pe timpul derulării verificărilor, persoanele adulte au refuzat să colaboreze cu autorităţile maghiare pentru stabilirea identităţii, motiv pentru care acestea au fost oprite pe teritoriul statului vecin, pentru verificări suplimentare, iar pentru că şoferul s-a manifestat agresiv, a fost imobilizat de colegii maghiari.


Sursa foto: ProMotor


Comentarii
Inchide