5 sfaturi pentru a conduce în siguranță către pârtiile de schi

Autor: Marius Vișan 23 dec. 2019 Știri auto
5 sfaturi pentru a conduce în siguranță către pârtiile de schi

Sezonul de schi a început. Chiar dacă țara noastră este deocamdată în urmă cu zăpada, mulți pasionați sunt gata să plece să se distreze pe pârtii, chiar dacă ele nu sunt în țara noastră. Placile de snowboard, schiurile, clăparii și restul accesoriilor sunt pregătite pentru pârtie, însă cum le pui pe toate în mașină în cel mai sigur și mai confortabil mod?

Iată mai jos 5 răspunsuri la cele mai frecvente întrebări ale pasionaților de schi.

Alege un suport de schiuri potrivit nevoilor tale

Există mai multe tipuri de suporturi pentru schi care să facă față diferitelor nevoi. Suportul magnetic de schi, de exemplu, este o soluție bună pentru schiorii ocazionali, deoarece este ușor de instalat. Există o limită maximă de viteză pentru acest tip. Nu se recomandă conducerea cu o viteză mai mare de 90 km / h.

Cele mai practice sunt suporturile cu prindere pe bare transversale. Se pot trasporta până la șase perechi de schiuri. Trebuie luat in calcul fapul că în stabilirea numărului de schiuri care se pot transporta într-un suport se iau ca referință schiurile clasice. Ca urmare, în cazul schiurilor moderne, mult mai late, există posibitatea să încapă mai puține perechi.

Echipamentul de schi poate fi transportat în mașină?

Da, iar o geantă de schi este perfectă pentru asta. Ideea este bună pentru cei care au o mașină cu banchetă rabatabilă. Important este ca accesoriile să fie fixate bine pentru a nu zbura prin mașină în cazul unui accident. Schiurile pot ajunge să cântărească 150 kg într-o coliziune la 50 km / h avertizează specialiștii.

Cum ar trebui să transport restul echipamentului?

Restul echipamentului trebuie depozitat în mod corespunzător în portbagaj deoarece ar putea răni pe cineva în caz de frânare bruscă sau coliziune. De asemenea, un alt echipament pe care ar trebui să-l ai mereu în portbagaj, chiar dacă mașina este echipată cu anvelope de iarnă, sunt lanțurile de zăpadă.

Ce fac dacă am nevoie de mai mult spațiu?

Atunci când ai o familie numeroasă poate fi o adevărată provocare să mergeți toți în vacanță, mai ales dacă mașina este mică. O cutie portbagaj este soluția. Ea se montează pe acoperișul mașinii.

Trebuie să conduc într-un mod diferit?

Accesoriile montate pe mașină au un impact asupra conducerii, deci trebuie să luați măsuri de precauție suplimentare.

În primul rând, înainte de a porni, asigurați-vă că presiunea din roți este adecvată pentru o mașină complet încărcată. În al doilea rând încercați să evitați frânarea bruscă și mișcările bruște ale volanului.

Atunci când există zăpadă pe drum, trebuie să aveți mare grijă și să anticipați condiții de aderență scăzută, cum ar fi umiditatea ridicată sau porțiunile înghețate de pe asfalt. Este important să aveți un rezervor complet de combustibil, deoarece în cazul unei defecțiuni sau a oricărui incident neprevăzut să puteți menține căldura pornită în mașină până când sosesc ajutoare.

Și un ultim sfat: nu purtați haine groase, geci, căciuli, în timp ce conduceți, deoarece vă restricționează libertatea de mișcare pentru a putea reacționa cu ușurință în orice situație.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide