5 stele EuroNCAP pentru Suzuki SX4 S-Cross, Peugeot 2008, Mercedes-Benz CLA şi Jeep Cherokee

Autor: Iulian Dnistran 23 oct. 2013 Știri auto

Mercedes-Benz CLA, Jeep Cherokee, Peugeot 2008 şi Suzuki SX4 S-Cross au obţinut câte cinci stele la cea mai nouă sesiune de teste de siguranţă desfăşurată de organizaţia europeană EuroNCAP.

SUV-ul compact american Jeep Cherokee a obţinut un procent de 92% pentru protecţia adulţilor, 79% pentru pasagerii copii, 67% pentru pietoni şi 74% pentru sistemele de siguranţă instalate.

Specialiştii EuroNCAP au notat comportamentul foarte bun în cazul unui impact frontal sau lateral. De asemenea, în cazul unui impact lateral cu un stâlp, Jeep Cherokee oferă o protecţie „adecvată” zonei pieptului şi o protecţie „bună” pentru celelalte zone ale corpului. În schimb, în cazul unui impact din spate, scaunele şi tetierele au dovedit o protecţie aflată între nivelurile „adecvat” şi „slab”.

Berlina sportivă Mercedes-Benz CLA a obţinut un procent de 91% pentru protecţia adulţilor, 75% pentru protecţia copiilor, 74% pentru pietoni şi 81% pentru sistemele de siguranţă.

În cazul unui impact frontal sau lateral, Mercedes CLA oferă un nivel de protecţie bun, potrivit EuroNCAP, în vreme ce calificativul dat pentru protecţia adulţilor în cazul unui impact lateral cu un stâlp este situat între nivelurile „adecvat” şi „slab” pentru zona pieptului.

Crossoverul francez Peugeot 2008 a primit un procent de 88% pentru protecţia adulţilor, 77% pentru protecţia copiilor, 72% pentru protecţia pietonilor şi 70% pentru sistemele de siguranţă cu care este echipată maşina.

EuroNCAP precizează că Peugeot 2008 s-a comportat similar cu modelul pe care este bazat – Peugeot 208. Astfel, protecţia oferită în cazul unui impact frontal este bună. În cazul unui impact lateral, nivelul de protecţie oferit adulţilor este „adecvat” pentru zona pieptului şi „bun” pentru celelalte zone ale corpului. În cazul unui impact lateral cu un stâlp, Peugeot 2008 oferă o protecţie situată între nivelurile „adecvat” şi „slab” pentru zona pieptului. De asemenea, acelaşi calificativ a fost acordat şi pentru protecţia oferită de scaune şi tetiere în cazul unui impact posterior.

Noul Suzuki SX4 S-Cross a obţinut un procent de 92% pentru protecţia adulţilor, 80% pentru protecţia copiilor, 72% pentru protecţia pietonilor şi 81% pentru sistemele de siguranţă oferite.

La un impact frontal, crossoverul japonez oferă o protecţie bună pentru adulţi. De asemenea, în cazul unui impact lateral, Suzuki SX4 S-Cross oferă o protecţie bună pentru toate zonele corpului. La impactul lateral cu un stâlp, SX4 oferă o protecţie „adecvată” zonei pieptului şi pelvisului, în vreme ce protecţia în cazul unui impact posterior este bună.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide