5000 de permise de conducere suspendate într-o săptămână

Autor: George Cristea 16 sept. 2020 Știri auto

Aproape 5000 de permise de conducere au fost suspendate în decurs de o săptămână de polițiștii rutieri. În aceeași perioadă, oamenii legii au aplicat peste 40.000 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați.

Intră în Galeria FOTO

Poliția Română, prin structurile rutiere, a derulat, timp de 7 zile, la nivel național, o acțiune pentru siguranța în trafic. Astfel, în perioada 7 – 13 septembrie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere, au fost organizate și desfășurate acțiuni prin care s-a urmărit prevenirea și combaterea cauzelor accidentelor grave. Potrivit polițiștilor, este vorba de viteză, indisciplina pietonilor, a bicicliștilor și neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor.

În cele șapte zile în care au desfășurat acțiuni, polițiștii au constatat 822 de infracțiuni, dintre care 495 de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și 327 de altă natură. De asemenea, polițiștii au aplicat 40.877 de sancțiuni contravenționale, dintre care 39.214   la legislația rutieră (14.931 au fost pentru viteză neregulamentară, 3.662 au fost aplicate pietonilor pentru diferite abateri, alte 2.066 bicicliștilor, 796 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 297 pentru neacordarea priorității vehiculelor și 17.462 alte sancțiuni).

Aproape 5000 de permise au fost suspendate

Au fost reținute 4.879 de permise de conducere, dintre care 1.927 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 586 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 786 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 306 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 1.274 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Totodată, au fost retrase 1.316 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

Polițiștii fac un titlu de glorie din faptu că, în primele opt luni ale acestui an, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cu aproape 20%. În plus, cel al persoanelor decedate în urma acestor evenimente a scăzut cu peste 10%, iar cel al persoanelor rănite grav a scăzut cu 22%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Totuși, acest bilanț remarcabil a fost posibil în condițiile în care România a fost paralizată pe timpul stării de urgență în această primăvară. Timp de două luni, circulația mașinilor a fost drastic restricționată, de unde și reducerea semnificativă a evenimentelor rutiere.

Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere grave au fost viteza (17,8%), indisciplina pietonilor (15,8% din total), indisciplina bicicliștilor (12,9%),  neacordarea priorității de trecere pietonilor (8,7%) și neacordarea priorității de trecere vehiculelor (8,2%).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide