6 lucruri pe care nu le suporți la o mașină nouă și de care chiar n-ai cum să scapi

Autor: David Andrei 14 sept. 2020 Știri auto

Ți-ai luat mașină nouă? Felicitări! Plănuiești să-ți iei? Baftă! Dar știi că vei avea de-a face cu 6 lucruri greu de suportat la mașinile noi.

GALERIE FOTO

Mirosul de nou

E plăcut în ziua în care ieși cu mașina de pe porțile dealer-ului. Dar a doua zi, a treia zi, a treia lună îți mai place? Mirosul artificial al odorizantelor de mașină nu maschează mirosul de nou, ci îl accentuează. Ford a solicitat patentarea unui sistem care elimină mirosul de nou pentru automobilele pe care constructorul american le comercializează în China.

Garanția

Garanția acoperă defecțiuni pe durata primilor ani din ciclul de viață al automobilului. Kia oferă chiar una de șapte ani, fără egal pe piața auto. Dar garanția te obligă să mergi la reprezentanță sau la service-urile agreate de importator pentru revizii și alte reparații. Acolo atât piesele, cât și manopera vor fi automat mult mai scumpe decât la service-ul din colț.

Asigurări scumpe

Evident, prima poliță CASCO la mașina ta cea nouă îți va produce o daună în cont. Asiguri mașina la valoarea de piață în primul an. Suma pe care o plătești pe asigurarea opțională va scădea în anul următor, odată cu valoarea autoturismului, dacă nu ai incidente. Dar va fi în continuare mare o bună perioadă de timp.

Teama de a o găsi lovită în parcare

Se spune că suferi cel mai mult pentru prima zgârietură la mașină nouă. Când ai mașină nou-nouță, în culoarea pe care ți-ai dorit-o, o simplă zgârietură e o tragedie. La fel e semul care a apărut pe mașină după ce vecinul de parcare a deschis portiera fără să fie atent. Nu mai vorbim de o aripă îndoită în parcare.

Nu cunoști toate comenzile

“Unde este butonul pentru dezaburirea lunetei?”, te întrebi la prima ploaie. “De unde deschid capota?”, este întrebarea atunci când ai rămas fără lichid de parbriz. Ai nevoie de timp ca să te obișnuiești. S-ar putea ca, la prima alimentare, să nici nu știi pe ce parte a pompei trebuie să te poziționezi, dacă nu te uiți la indicatorul din bord.

Mașina nouă se devalorizează rapid

O mașină nouă își pierde automat din valoare în momentul în care ai ieșit cu ea pe porțile reprezentanței. După primul an, dacă vrei să o vinzi, trebuie să știi că vei obține doar aproximativ trei sferturi din suma pe care ai plătit-o atunci când ai cumpărat-o nouă-nouță de la dealer.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide