Situațiile în care polița CASCO pe care ai încheiat-o este degeaba

Autor: Elena Luchian 21 iul. 2020 Știri auto
Situațiile în care polița CASCO pe care ai încheiat-o este degeaba

Asigurarea CASCO este opțională și, în funcție de polița pe care șoferul a încheiat-o, aceasta acoperă daune survenite în trafic din cauza sa, furt, vandalism și dezastre natural. Dar sunt situații în care asigurarea opțională este degeaba.

Șoferii trebuie să știe că polița CASCO pe care o încheie nu va acoperi orice daună în orice condiții. Aceasta exclude anumite situații, cum ar fi:

  • Daune determinate de rea intenție sau culpă gravă

Asiguratorul nu va emite o autorizație de reparație dacă inspectorul de daune va identifica nereguli în ceea ce privește dauna.

  • Furtul vehiculului facilitat de culpa gravă în păstrarea cheilor și a documentelor autovehiculului.

În cazul în care mașina este furată după ce șoferul a lăsat cheile în contact și s-a îndepărtat de mașină, cu siguranță, acesta nu va fi despăgubit pentru furtul autovehiculului.

  • Daune survenite în trafic atunci când ITP-ul nu este valabil

În cazul în care Inspecția Tehnică Periodică ITP este expirată, polița CASCO nu mai are nicio valoare și nu îi va acoperi dauna șoferului neglijent.

  • Conducerea fără permis de conducere sau în perioada de suspendare

Asigurarea opțională devine invalidă în momentul în care șoferul este implicat într-un accident când acesta are permisul suspendat. Se întâmplă același lucru atunci când cel aflat la volan se află sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

  • Daune provocate în afara drumurilor publice sau spațiilor special amenajate pentru circulația, staționarea sau parcarea autovehiculelor

Dacă șoferul se aventurează în off-road, iar mașina sa suferă o avarie care, în mod normal, pe drumurile publice, ar fi acoperită de polița CASCO, asigurarea opțională este, în acest caz, complet inutilă.

  • Daune simulate sau exagerate și fapte săvârșite cu intenție

Sunt șoferi care se prezintă la biroul de daune sperând că autoturismul va fi declarat daună totală, iar ei vor încasa suma la care acesta este asigurat.

  • Riscuri nucleare, război, sancțiuni comerciale, acte intenționate

Există situații de forță majoră în care compania de asigurări nu poate fi obligată să deconteze daunele suferite de autoturismul avariat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide