7 motive pentru care apar vibrații deranjante la o mașină

Autor: Marius Vișan 09 sept. 2021 Știri auto
7 motive pentru care apar vibrații deranjante la o mașină

Este normal ca mașina să vibreze ușor atunci când rulează, asta datorită angrenajelor de transmisie și a altor piese care se mișcare în motor. Dar când aceste vibrații devin foarte deranjante este timpul să investighezi motivele pentru care au apărut.

Mai întâi, încearcă să determini de unde vin și când încep vibrațiile. Vibrațiile sunt deranjante numai atunci când pornești sau când accelerezi mașina? Apar doar atunci când întorci sau frânezi? Se întâmplă numai atunci conduci cu viteză mare?

În funcție de zona unde apar, iată 7 motive pentru care ar putea apărea vibrații deranjante la o mașină

1.Bujii vechi

Una dintre cauzele apariției vibrațiilor la nivelul motorului îl reprezintă bujiile defecte. Dacă acestea nu mai funcționează în parametri nu se vor mai aprinde.

2. Cabluri desprinse

Atunci când un cablu se desprinde vor apărea vibrațiile la nivelul motorului. Ce este de făcut? Trebuie să conectezi cablurile în poziția lor inițială.

3. Suporturi de motor defecte

Dacă motorul vibrează puternic când mașina stă pe loc ar putea fi de la un suport motor defect. Este suficient că un singur suport de motor să nu funcționeze și astfel să apară probleme.

4. Defecțiunea curelei de distribuție

Defecțiunile de la nivelul curelei de distribuție vor determina apariția anumitor vibrații la motor. Este indicat să verifici constant starea curelelor de distribuție și te asiguri că nu există fisuri și nu sunt lărgite.

5. Probleme cu servodirecția

Dacă vibrația apare la rotirea volanului este indicat să verifici nivelul lichidului din rezervorul servodirecției.

6. Discuri de frână deformate

Vibrați și tremurul volanului în timpul frânării sunt semne că discurile de frână sunt deformate. Este indicat să verifici discurile de frână și să le înlocuiești dacă este nevoie.

7. Anvelope, planetare și jante uzate

Vibrația poate fi determinată de problemele cu anvelopele, jantelele sau planetarele. Inspectează bine roțile. Dacă observi crăpături, uzură excesivă sau neuniformă este indicat să mergi la service.

Sursă: Autokappa.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide