Trece Dacia 1300 testul monedei? Vibrațiile vor dărâma moneda de 50 de bani? VIDEO

Autor: ProMotor 07 iul. 2020 Știri auto

De curând, pe rețeaua de socializare Tik Tok a făcut furori un clip în care vedem un Rolls-Royce Cullinan pe motorul căruia s-a făcut așa numitul test al monedei. Și anume, poate sta moneda pe cant dacă este pusă pe motorul pornit?

SUV-ul britanic are un motor V12 twin-turbo care dezvoltă 571 CP și un cuplu maxim de 850 Nm. În ciuda acestui cuplu uriaș, motorul toarce calm, iar moneda a stat nemișcată.

Rolls-Royce nu construiește doar unele dintre cele mai confortabile vehicule de pe piață, dar motoarele sale sunt, de asemenea, incredibil de rafinate. Cât de rafinat? Atât de rafinat încât o monedă poate sta în echilibru pe motor. Așezarea unei monede pe motor a devenit testul clasic care dovedește cât de armonios poate funcționa acesta.

Având în vedere că Rolls-Royce produce mașini de lux nu putem spune că ne surprinde că a trecut testul, totuși, ne surprinde că acest test a fost trecut și de o Dacia 1300. Dovada este clipul de mai jos.

VIDEO

Dacia 1300 trece testul monedei. Avem dovada!

Cineva a urcat pe YouTube un clip care dovedește că se poate. În titlul se menționează că este vorba de un motor modificat. La început am putea fi tentați să credem că acea monedă de 50 de bani este lipită acolo, dar cel care filmează ne dovedește că testul este cât se poate de real.

Intră în Galeria Foto

Suntem curioși ce modificări s-au făcut acestui motor, însă nu ni se oferă foarte multe detalii în afară de cele trecute în titlu.

Motoarele V12 au în general această funcționare delicată. Printre exemplele cele mai interesante ar mai fi și BMW 850CSi fabricat în anul 1994, care are motor V12 de 5,6 litri, cu 381 CP.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube



Comentarii
Inchide