Are 80 de ani și conduce un Ferrari. Povestea pensionarului pasionat de supercaruri

Autor: Elena Luchian 29 oct. 2020 Știri auto

Are 80 de ani și conduce un Ferrari. Un pensionar pasionat de supercaruri iese aproape zilnic la plimbare cu mașina sa de colecție.

GALERIE FOTO

Vârsta nu contează. Trebuie să fie motto-ul după care se ghidează acest pasionat de mașini. John Clower este octogenarul care iese la plimbare cu un Ferrari F40. Mașina lui roșie atrage privirile ca un magnet.

Amicii lui conduc compacte de rând. Pe el îl știe toată lumea. Nu vezi un Ferrari clasic condus de un domn în vârstă la orice colț de stradă.

Spre deosebire de cei care își cumpără mașini de colecție și le țin închise în garaj și le conduc doar la ocazii speciale, John Clower se bucură din plin de cei 478 de cai putere dezvoltați de motorul V8 biturbo de 2,9 litri. Trebuie să fie motivul pentru care este văzut adeseori în trafic cu un zâmbet larg pe față. “Mașinile sunt făcute pentru a fi conduse, nu pentru a sta în garaj”, spune simplu John.

La vremea lui, F40 era cel mai rapid, mai puternic și mai scump Ferrari. 1.315 astfel de mașini au fot construite.

Pasionat de Ferrari, dar are și un McLaren

A cumpărat mașina în urmă cu zece ani. După ce i-a fost livrată, John a testat-o pe circuitul de la Silverstone. După cinci ture, le-a trimis-o celor de la Ferrari pentru o verificare completă. Voia să se  asigure că nu a stricat nimic la ea în timpu escapadei pe pistă.

Pensionarul este fan Ferrari de când se știe. I-au trecut mai multe prin garaj. Dar nu mai știe exact dacă au fost 15 sau 16. Nu refuză nici experiențe la volanul modelelor Lamborghini. Fiul său conduce un Murcielago SV. Lui John îi place Aventador, dar îl încurcă puțin proporțiile mașinii. “Este prea lat și prea mare”, se plânge el.

Are în garaj și un McLaren 675 LT. A fost prima mașină cu funcție Launch Control pe care a condus-o.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide