9 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Audi A8 facelift

Autor: Mihai Morcovescu 18 nov. 2021 Știri auto

La patru ani de la lansarea pe piață a noii generații Audi A8, nava amiral a constructorului german a primit un binemeritat facelit. Intervenția a constat într-o serie de noutăți estetice la exterior, dar și unele îmbunătățiri la interior.

În cele ce urmează îți vom spune care sunt cele mai importante 9 informații pe care trebuie să le știi despre nava amiral a constructorului din Ingolstadt.

1. Noutățile de design includ o grilă frontală mai lată cu accesorii cromate, faruri ușor restilizate care opțional pot fi comandate cu noua tehnologie Digital Matrix LED, prize de aer laterale repoziționate, blocuri optice posterioare standard OLED, baghetă luminoasă care conectează stopurile și noi inserții cromate aplicate la nivelul difuzorului spate. Clienții vor beneficia de mai multe elemente estetice pentru exterior dacă vor comanda pachetul „S Line” împrumutat de la sportiva S8.

2. La interior, noul A8 facelift oferă un sistem multimedia îmbunătățit care are două display-uri tactile, unul de 8,6 inch, altul de 10,1 inch, ambele integrate în consola centrală. Opțional este disponibil sistemul „head-up display”. Sistemul audio este profesional și poartă semnătur Bang & Olufsen.

3. Șoferul și pasagerii vor avea de-acum disponibil un nou pachet de lumini ambientale, precum și o gamă variată de scaune. Pasagerii care vor lua loc pe locurile individuale din spate vor avea la dispoziție două noi ecrane tactile de 10,1 inch, care sunt montate în spătarul scaunelor frontale. Între locurile posterioare a fost amplasat un panou de comandă digital deunde pasagerii vor putea controla, între altele, climatizarea.

Gama de motorizări a rămas neschimbată

9 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Audi A8 facelift

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

4. Noul Audi A8 facelift oferă clienților săi aceeași gamă de motorizări, care cuprinde unități pe benzină, motorină și plug-in hybrid. Varianta entry-level este un diesel de 3,0 litri ce dezvoltă 286 CP și 600 Nm de cuplu, celelalte unității fiind pe benzină: 3,0 litri cu 340 CP și 500 Nm, 4,0 litri cu 460 CP și 660 Nm și 4,0 litri cu 571 CP și 800 Nm de cuplu.

5. De asemenea, din gamă face parte și sistemul de propulsie plug-in hybrid, care se bazează pe un motor pe benzină de 3,0 litri și unul electric, care împreună dezvoltă 449 CP și un cuplu  de 700 Nm.

6. Toate motorizările diesel și benzină vor fi echipate cu un sistem mild-hybrid la 48V. În același timp, Audi A8 facelift va fi echipat cu o transmisie automată cu 8 trepte și cu sistemul de tracțiune integrală quattro, indiferent de motorizarea pentru care se optează.

40 de sisteme de siguranță și de asistență

7. Pentru o experiență de condus unică, șoferul noului Audi A8 facelift va avea la dispoziție aproape 40 de sisteme de siguranță și de asistență, care au fost grupate de inginerii de la Audi în trei pachete: Park, City și Tour.

8. Varianta de top S8 facelift va beneficia în plus de un sistem de direcție integrală, de un diferențial sport și de un sistem de frânare mai performant comparativ cu celelalte modele din gamă.

9. Vânzările la noul Audi A8 facelift vor debuta în cursul lunii decembrie. Prețul de pornire anunțat pentru piața din Germania va fi de 99.500 de euro.

Sursa: Audi

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide