911 ar putea rămâne singurul model Porsche echipat cu motoare cu combustie internă

Autor: Adrian Somai 27 iul. 2023 Știri auto

Porsche își îndreaptă atenția din ce în ce mai serios în direcția electrificării, constructorul german propunându-și ca tot mai multe modele din gama sa să aibă parte de un viitor electric. Totodată, cei de la Porsche se arată tot mai interesați de combustibilii sintetici, constructorul german făcând investiții serioase și în această direcție în ultima perioadă.

Fanii modelelor 911 au motive de bucurie însă, acestea fiind cel mai probabil singurele modele care vor rămâne echipate cu motoare cu combustie în viitorul mai mult sau mai puțin îndepărtat, potrivit Carscoops.

Informația este confirmată chiar de la vârful constructorului german, Karl Dums, cel ce este responsabil pentru dezvoltarea combustibililor sintetici în cadrul Porsche, recunoscând recent că principalul obiectiv este reprezentat la această oră de tranziția către un viitor electric. În același timp însă, Karl Dums susține că Porsche va produce modelul 911 cu motor cu combustie internă “cât de mult va fi posibil”. Actuala generație urmează să fie actualizată, la jumătatea ciclului de viață, chiar în acest an, iar în a doua jumătate a deceniului se zvonește că va fi introdusă și o variantă hibridă.

Electrificarea portofoliului Porsche continuă

Intențiile “electrice” ale celor de la Porsche sunt cât se poate de serioase, constructorul german dorindu-și ca vehiculele cu propulsie electrică să asigure 80% din volumul vânzărilor mărcii până în anul 2030. Modelele 911 au asigurat 13% din vânzările Porsche în anul 2022, ceea ce înseamnă că un astfel de obiectiv ar putea fi plauzibil în cazul în care toate celelalte modele din gama Porsche ar fi electrice până atunci.

Potrivit informațiilor actuale, următorul Porsche electric după Taycan va fi 718 Boxster/Cayman, urmat îndeaproape mai apoi de SUV-urile Macan și Cayenne, cele mai bine vândute modele ale mărcii germane în momentul de față. Astfel, conducerea Porsche intenționează să mențină în producție Macan și Cayenne cu motoare cu combustie internă și în următorii câțiva ani. Rând pe rând însă, toate celelalte modele cu combustie internă din gama Porsche vor dispărea până în anul 2030.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide