Viitorul Porsche 911 GT2 RS va fi electrificat și va avea peste 700 CP

Autor: Adrian Somai 07 mart. 2023 Știri auto

Porsche 911 GT2 RS este genul acela de mașină la volanul căreia și-ar dori să stea orice pasionat auto, chiar și numai pentru câteva minute. Nici nu este de mirare însă, având de partea sa niște performanțe demne de invidiat. Actualul model este echipat cu o unitate twin turbo de 3.8 litri, capabilă să dezvolte 700 de cai putere. În aceste condiții, poate sprinta de la 0 la 100 km/h în numai 2.8 secunde!

Lucrurile nu sună prea rău nici atunci când vorbim despre viitorul Porsche 911 GT2 RS, chiar dacă acesta va primi o motorizare electrificată, spre dezamăgirea unor fani ai modelului. Noul Porsche 911 GT2 RS ar urma să ajungă în fața ochilor noștri în 2026, potrivit unui material publicat recent de publicația Motor1. În plus, s-ar putea să avem de a face cu cel mai puternic 911 realizat vreodată.

Potrivit informațiilor ce sunt disponibile la această oră, viitorul Porsche 911 GT2 RS va primi alături de unitatea 3.8 litri și un motor electric, care va fi integrat în cutia de viteze. În total, întreg sistemul va fi capabil să livreze peste 700 de cai putere, ceea ce va transforma acest model în cel mai puternic Porsche 911 din istorie.

Viitorul Porsche 911 GT2 RS va putea circula pur electric

Inginerii Porsche mai au însă de rezolvat o problemă, sistemul hibrid cântărind destul de mult, ceea ce ar putea afecta performanțele mașinii. Totuși, germanii caută soluții pentru ca acest surplus de greutate să nu depășească 100 de kilograme.

Despre viitorul Porsche 911 GT2 RS mai știm că va avea și posibilitatea de a circula în modul pur electric. Totuși, trebuie menționat că prioritizate vor fi performanțele, nu autonomia. Mai multe detalii vom afla însă în anii următori, noul model urmând să își facă debutul abia în 2026.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide