A adormit la volan pe autostradă, iar sistemul Autopilot al Tesla l-a salvat

Autor: Adrian Somai 03 ian. 2023 Știri auto

Șoferul unei mașini Tesla a fost implicat într-un incident ciudat la sfârșitul anului trecut pe o autostradă din Germania, acesta adormind la volan timp de 15 minute cu funcția Autopilot activată. Din fericire, sistemul Autopilot a funcționat fără niciun fel de problemă în acel sfert de ceas.

Aflați într-o mașină de patrulare care circula pe autostrada A70, ofițerii de poliție din Bamberg au observat un bărbat în vârstă de 45 de ani care a adormit la volanul unei mașini Tesla în timp ce se deplasa în direcția Bayreuth. Funcția Autopilot era activată, mașina circulând fără niciun fel de probleme pe autostradă.

În jurul prânzului, polițiștii au vrut să îl oprească pe șofer pentru un control de rutină, însă acesta nu a reacționat în niciun fel la semnalele de oprire și la nenumăratele claxoane ale mașinii de poliție, potrivit InsideEVs. Agenții de poliție au remarcat însă faptul că mașina menținuse exact aceeași distanță față de mașina de patrulare timp de un sfert de oră, circulând cu o viteză constantă de 110 km/h.

După o privire mai atentă, agenții și-au dat seama că șoferul de la volanul mașinii Tesla se sprijinea în scaunul înclinat, cu ochii închiși, fără să țină mâinile pe volan. Acest lucru le-a confirmat suspiciunea că acesta a activat funcția Autopilot, după care a adormit. Mașina de poliție a escortat mașina Tesla timp de aproximativ 15 minute, până ce bărbatul s-a trezit și a urmat în cele din urmă instrucțiunile polițiștilor.

Șoferul a păcălit sistemul de siguranță al mașinii Tesla

În urma inspecției mașinii, polițiștii au găsit o greutate prinsă de volan, un dispozitiv de manipulare care se atașează la volan pentru a păcăli sistemul de siguranță al mașinilor Tesla, făcandu-l să creadă că mâinile șoferului sunt pe volan. Chiar dacă funcția Autopilot este activată, șoferul este obligat să fie atent la drum și să poată interveni în orice clipă.

Parchetul din Bamberg a inițiat o anchetă preliminară împotriva șoferului, acesta fiind acuzat pentru punerea în pericol a traficului rutier, infracțiune penală în Germania. Până ce o decizie finală va fi luată, șoferul nu mai are voie să conducă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide