Un model Tesla pe autopilot a intrat într-un avion privat de 3 milioane euro – VIDEO

Autor: Cristian Gubandru 27 apr. 2022 Știri auto
Un model Tesla pe autopilot a intrat într-un avion privat de 3 milioane euro – VIDEO

Proprietarul unui Model Y a activat funcția Smart Summon, care permite mutarea unei mașini folosind telefonul, însă modelul Tesla nu a detectat partea din spate a avionului de 3 milioane de euro parcat în fata lui și l-a împins mutându-l din loc.

Funcția Smart Summon permite mutarea unui Model Y la o locație dorită, însă există și avertismente din partea producătorului.

Fiind în faza BETA, autoturismul trebuie monitorizat continuu, iar utilizatorul trebuie să fie pregătit să ia măsuri imediate în orice moment. Este responsabilitatea șoferului să folosească Smart Summon în siguranță, responsabil și conform intenției.

Smart Summon poate să nu se oprească pentru toate obstacolele (în special borduri) și poate să nu reacționeze la tot ce există în trafic.

Smart Summon a fost implementat pentru prima dată de Tesla în 2019. Proprietarii Tesla s-au plâns de daune materiale și de multiple accidente din cauza mașinilor fără șofer.

În februarie, Tesla a rechemat aproape 54.000 dintre vehiculele sale autonome din cauza unei erori care le permite să circule fără să oprească la stop.

Compania americană va rechema 53.822 de vehicule din SUA cu software-ul Full Self-Driving (Beta). Au fost situații în care unele mașini au încetinit în loc să oprească în unele intersecții, care prezintă un risc pentru siguranță.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA a declarat că recall-ul este pentru unele vehicule Model S și Model X 2016-2022, Model 3 2017-2022 și Model Y 2020-2022.

Tesla va efectua o actualizare de software over-the-air care dezactivează funcționalitatea „rolling stop”, a spus NHTSA.

Sursa: Mirror

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide