A ajuns cu mașina într-un râu urmând indicațiile de navigație din Google Maps

Autor: George Cristea 18 feb. 2021 Știri auto

Un șofer a ajuns cu mașina într-un râu urmând indicațiile de navigație din Google Maps. Este încă o dovadă că aplicațiile de navigație nu trebuie urmate orbește și că o doză sănătoasă de bun simț este binevenită în orice situație.

Intră în Galeria FOTO

Aplicațiile de navigație, așa cum sunt Google Maps sau Waze, sunt incontestabil extrem de utile șoferilor. Vremurile în care trebuia să ghicești cu harta în mână care este calea de urmat, mai ales într-un trafic aglomerat cu numeroase intersecții pe mai multe niveluri, sunt de neconceput astăzi. Totuși, aceste aplicații pot greși uneori, pentru că situația din teren se poate schimba rapid în cazul unor inundații, spre exemplu.

Într-un astfel de caz, un indian care conducea o Honda Amaze (nu vrem să vorbim despre gusturile omului, acum, dar mașina este printre cele mai urâte pe care le-am văzut vreodată) într-o zonă afectată de inundații din sud- estul Indiei, a fost la un pas de a rămâne fără mașină în vadul unui râu. Indianul a crezut orbește în indicațiile Google Maps și s-a aventurat cu mașina în râu, fără să se gândească la consecințe.

A ajuns cu mașina într-un râu la îndemnul Google Maps

Potrivit declarațiilor acestuia, Google Maps s-a oferit să-i indice o rută alternativă. Judecând după fotografiile postate de om pe un grup de Facebook, aceasta traversa un râu printr-un vad care s-a dovedit mai adânc decât permitea capabilitățile „bolidului”. Cert este că mașina a rămas blocată în mâl, oferindu-i încrezătorului șofer oportunitatea de a-și sufleca manșetele pantalonilor și de a se face de râs pe întreg mapamondul.

Din imagini se vede că indianul pornise în aventură pe un drum neamenajat, așa că traversarea râului prin vad nu ar trebui să fi fost o surpriză. Pe de altă parte, cu siguranță că drumurile din India nu seamănă deloc cu cele din Spania, așa că pentru el e posibil să nu fi părut nimic suspect.

Vestea bună este că mașina nu a avut foarte tare de suferit, fiind scoasă din apă cu ajutorul unui camion. O verificare rapidă la service a fost suficientă înainte de o reveni pe șosele (sau drumuri, probabil). Cu siguranță, întâmplarea l-a învățat pe indian că nu trebuie să aibă încredere orbește într-o aplicație, fie ea și dezvoltată de Google.

Cei care nu doresc să ajungă cu mașinile pe sectoare de drum impracticabile sunt sfătuiți să aleagă în setările de navigație evitarea drumurilor neamenajate. Numeroși șoferi, inclusiv din România, au rămas blocați pe drumuri forestiere după ce au primit indicații necorespunzătoare din partea aplicațiilor de navigație. Totuși, în acest caz, nu aplicație este de vină, ci cel care a ales setările necorespunzătoare pentru direcționare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide