A doua ţară din lume după numărul de accidente mortale ia măsura drastice împotriva şoferilor băuţi

A doua ţară din lume după numărul de accidente mortale ia măsura drastice împotriva şoferilor băuţi

Autor: Gandul.info acum 5 ani Știri

 


Într-un efort de a descuraja condusul iresponsabil şi a diminua numărul accidentelor, autorităţile din Thailanda vor să impună măsuri drastice pentru şoferii prinşi băuţi la volan. Potrivit The Guardian citat de Gandul.info, guvernul thailandez vrea să-i trimită pe aceştia la morgile spitalelor, pentru a vedea “care sunt urmările inconştienţei lor”.

Şoferii prinşi băuţi la volan şi cei care încalcă frecvent regulile de circulaţie vor putea fi trimişi la morgile spitalelor, se arată într-un nou plan al autorităţilor thailandeze de a pune capăt numeroaselor accidente din ţară.

Thailanda este pe locul doi în lume la numărul de accidente soldate cu morţi, scrie The Guardian. Majoritatea se petrec în perioada sărbătorilor, denumită “Şapte zile de pericol”, perioadă în care, în medie, 2 persoane mor şi alte 160 sunt rănite pe oră, alcoolul jucând şi el un rol important în producerea acestora.

“Şoferii găsiţi vinovaţi de producerea accidentelor vor fi trimişi să muncească în folosul comunităţii la morgile spitalelor”, a declarat Kriangdej Jantarawong, şeful poliţiei.

“Prin această strategie vrem să-i facem pe conducătorii auto să le fie frică să mai conducă imprudent sau sub influenţa băuturilor alcoolice, deoarece chiar ei ar putea sfârşi în această situaţie. Este un mod de descurajare a acestor pesoane”, a adăugat el.

“La morgă, se vor ocupa de curăţarea şi transportarea cadavrelor, şi sperăm noi, vor realiza durerea pe care o resimt familiile celor dispăruţi, dându-şi seama de gravitatea faptelor lor şi conducând mai responsabil”, a declarat Anurak Amornpetchsathaporn, şeful departamentului de urgenţă al Biroului de Sănătate Publică.
Comentarii
Inchide