A fost inaugurat primul sistem auto pentru simularea conducerii sub influența drogurilor. Rămâne să aflăm dacă a meritat investiția

Autor: ProMotor 02 feb. 2023 Știri auto

Aproape în fiecare zi vedem la știri un material furnizat de Poliția Rutieră prin care aflăm că în diverse orașe din țară au fost depistați șoferi conducând sub influența drogurilor.

Fenomenul începe să fie scăpat de sub control și autoritățile încearcă diverse metode pentru a limita această problemă majoră de siguranță în trafic.

Sistem auto pentru simularea conducerii sub influența drogurilor

În premieră pentru România a fost introdus un sistem sistem auto pentru simularea conducerii sub influența drogurilor și alcoolului.

Acesta funcționează în cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Galați și recreează virtual efectele drogurilor și alcoolului asupra vederii, timpului de reacție și performanței de conducere a unui autovehicul.

Este primul centru de acest fel care are în dotare aceste noi inovații tehnologice. De altfel, după modelul Galațiului, și celelalte centre din țară vor să achiziționeze astfel de sisteme, susține într-o comunicare pe o rețea socială Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Autoritățile susțin că prin intermediul acestui simulator auto, dotat cu soft profesional, orice posesor de carnet de conducere poate înțelege cât de grav îi sunt afectate abilitățile de conducere, precum și la cât de multe riscuri se expune și îi expune pe ceilalți participanți în trafic.

Rămâne să aflăm dacă aceste investiții vor rezolva în timp problema sau e nevoie de mai mulți polițiști pe străzi pentru a limita acest fenomen.

Mai mulți șoferi au fost prinși sub influența drogurilor și a alcoolului în perioada Crăciunului

Doi șoferi au fost prinși conducând sub influența drogurilor. Aceștia au consumat alcool și droguri de mare risc.

„În noaptea de 25 spre 26 decembrie, în jurul orei 02:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamț au depistat în trafic un tânăr, de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Piața Ștefan cel Mare, din Piatra Neamț. Întrucât manifesta un comportament nefiresc, conducătorul auto, din Piatra Neamț, a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru Cannabis și Methamphetamină. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în sânge a substanțelor stupefiante”, conform celor declarate de Poliția Română.

Un șofer din București a bifat 7 din 8 droguri pe DrugTest

Anul trecut un șofer din București a fost prins drogat la volan. El a reușit să bifeze șapte dintre cele opt puncte de pe DrugTest.

Un bărbat din București a fost prins conducând sub influența a mai multor tipuri de droguri. El a încercat să fugă de poliție, dar polițiștii l-au reținut.

După ce polițiștii l-au prins, aceștia l-au testat pentru a afla dacă a consumat alcool. Rezultatul a fost negativ. Astfel, polițiștii au decis să aducă în discuție DrugTest-ul.

Rezultatul a fost o mare surpriză. De ce? Pentru că din toată lipsa de substanțe, bărbatul a bifat 7 din cele 8. Doar amfetamina lipsea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Costel Fotea / Facebook



Comentarii
Inchide