A fost lansat în producție modelul 100% electric Audi e-tron GT

Autor: Marius Vișan 10 dec. 2020 Știri auto

Unitatea de producție din Neckarsulm produce primul Audi 100% electric fabricat vreodată în Germania. Comenzile vor putea fi înaintate începând cu primăvara anului 2021.

Fabrica Audi este preocupată de protejarea mediului. Astfel, electricitatea și căldura provin integral din surse regenerabile, producția fiind neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon. Procesul de fabricație este astfel conceput încât să asigure o conservare optimă a resurselor, evitându-se inclusiv utilizarea hârtiei și a ambalajelor. De asemenea, aluminiul și polimerii sunt materiale folosite în circuite închise și totodată, e-tron GT este primul model Audi proiectat fără niciun prototip fizic.

Audi e-tron GT este cel mai puternic automobil electric al mărcii

Fabrica din Neckarsulm este deja de mai mult timp o unitate cu puternic accent pe modelele hibride, cu cea mai mare densitate de automobile electrificate între unitățile Audi, producând versiunile mild hybrid ale modelelor A6, A7 și A8. „Audi e-tron GT este primul model pur electric al mărcii produs pe teritoriul Germaniei, reprezentând astfel și în acest sens un imens pas înainte, spre viitor,” explică managerul fabricii, Helmut Stettner.

Nu doar conceptul de propulsie al modelului gran turismo este sustenabil, ci mai mult, și întregul proces de fabricare al modelului de la Böllinger Höfe se face remarcat prin amprenta neutră de carbon. Încă de la începutul anului 2020, unitatea din Neckarsulm a început deja să utilizeze exclusiv electricitate ecologică. Iar centrala mixtă, termică și electrică pe bază de biogaz asigură căldura necesară producției la Bölllinger Höfe.

De asemenea, Audi folosește sistemul de creditare a carbonului pe bază de proiecte certificate climatic, pentru a compensa emisiile ce nu pot fi încă evitate în totalitate folosind energie din surse regenerabile.

Linia de asamblare extinsă include 36 de cicluri, comparativ cu anterior 16 cicluri. e-tron GT folosește această linie în comun cu R8. Într-una din stațiile liniei, oamenii și roboții lucrează alături. Este folosită, de asemenea, și o imprimantă 3D, ce produce scule personalizate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ev-database.org


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide