Viteza de reacție și sistemele de siguranță ale unui Mercedes i-au salvat viața unui șofer din Polonia – VIDEO

Autor: Adrian Somai 05 oct. 2022 Știri auto

Viteza de reacție poate face diferența între viață și moarte pentru un șofer care se află la volan, multe situații neprevăzute de pe șosele necesitând o decizie luată la secundă. Un șofer cu experiență va reacționa aproape inconștient atunci când se află într-o situație limită despre care simte că i-ar pune în pericol siguranța. Este și cazul acestui șofer care a evitat în ultima clipă un accident grav în Polonia!

Tot mai multe accidente grave sunt provocate de șoferii care ajung să circule, din greșeală, pe contrasens. Anul trecut, în Statele Unite au fost raportate aproximativ 500 de accidente cu final tragic provocate din această cauză. Din fericire, șoferul acestui Mercedes despre care vorbim astăzi nu s-a transformat într-o simplă statistică, reușind să evite în ultima clipa un accident care ar fi putut avea un final groaznic.

Față în față cu o mașină care venea din sens opus

În imaginile surprinse dintr-un camion care circula pe respectiva autostradă chiar la acel moment se poate observa cum un șofer conduce pe direcția greșită a drumului, deplasându-se practic în direcția inversă față de toate celelalte mașini. Pe banda stângă a autostrăzii circulă o alta mașină Mercedes cu viteză destul de mare. Nu mică i-a fost mirarea șoferului din Mercedes când s-a pomenit față în față cu o mașină care venea din sens opus!

Din fericire, șoferul din Mercedes a reacționat extrem de rapid, apăsând pe pedala de frână și trecând imediat pe banda alăturată. Automobilul pare să își piardă controlul pentru câteva fracțiuni de secundă, ceea ce ne face să credem că sistemul Evasive Steering Assist a jucat un rol destul de important în stabilizarea mașinii.

Această întâmplare nu ne poate demonstra decât că tehnologia avansată a sistemelor de siguranță din industria auto din ziua de astăzi și viteza rapidă de reacție a șoferilor cu experiență pot face cu adevărat diferența între viață și moarte pe șosele.

VIDEO:

Sursa: Carscoops 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide