A început asfaltarea Pasajului Doamna Ghica

Autor: Adrian Somai 02 aug. 2023 Știri auto

Lucrările la Pasajul Ghica se apropie de finalizare, primarul Nicușor Dan anunțând în această dimineață prin intermediul unei postări pe Facebook că a început deja procesul de asfaltare. Lucrările la Pasajul Ghica au fost reluate la jumătatea lunii ianuarie, după ce fuseseră sistate pe timpul sărbătorilor de iarnă. Pasajul Ghica, una din cele mai mari lucrări de infrastructură din București, va realiza legătura dintre Nordul și Estul Capitalei.

Primarul Municipiului București preciza la acea vreme că demersurile și lucrările inițiate în zonă pentru montarea tablierului sunt în grafic și că au fost oferite asigurări din partea constructorului, Trustul de Clădiri Metropolitane București, că ritmul de lucru va fi accelerat pentru ca pasajul să fie finalizat înainte de termenul din contract, stabilit pentru vara anului curent. “La începutul verii va fi gata tot pasajul”, completa tot la acea vreme Cristian Hiver.

Sigur, optimisul oficialilor bucureșteni nu a durat prea mult, la doar câteva săptămâni de la declarațiile menționate în rândurile anterioare fiind înaintat un alt termen pentru finalizarea lucrărilor, și anume toamna acestui an. În urmă cu ceva mai bine de trei săptămâni, edilul Capitalei a verificat stadiul lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica, el afirmând atunci că “lucrările sunt în grafic şi că, la începutul acestei toamne, când încep şcolile, se va putea circula pe pod.”

Ce mai este de făcut la Pasajul Doamna Ghica

„Aşa se întâmplă când eşti serios şi plăteşti. Suntem într-o situaţie în care constructorul lucrează şi primăria plăteşte la timp. Cum nu se face este să ai conturile blocate şi într-o acţiune populistă, disperată, de campanie, să începi un proiect pe care ştii că nu poţi să îl termini şi să laşi o gaură în mijlocul oraşului. Asta este ce am găsit noi aici”, a spus Nicușor Dan, potrivit Digi24.

După așternerea straturilor de asfalt urmează realizarea marcajelor rutiere și efectuarea lucrărilor de iluminat, potrivit spuselor vice-primarului Stelian Bujduveanu. Apoi, vor fi amplasate separatoarele de sens și, în cele din urmă, vor fi efectuate testele de rezistență și recepția pasajului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook - Nicusor Dan


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide