Lucrările la Pasajul Doamna Ghica vor fi reluate de miercuri

Autor: Andreea Ditcov 10 ian. 2023 Știri auto

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica vor fi reluate miercuri, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Edilul a anunțat prin intermediul unei postări pe Facebook că lucrările la Pasajul Doamna Ghica din București vor fi reluate începând de miercuri (11 ianuarie), acestea fiind sistate pe 21 decembrie pentru perioada sărbătorilor.

Începând de miercuri, autobuzele nu vor mai putea circula pe linia de tramvai, aceasta fiind singura restricție anunțată de primar.

„Lucrările la Pasajul Doamna Ghica vor fi reluate mâine. 50% din tablierul metalic a fost deja montat, iar în prezent se fac pregătiri pentru asamblarea restului de piese și ridicarea acestuia pe poziție, pe porțiunea din mijlocul intersecției. În paralel cu aceste operațiuni se lucrează la pasaj la rampa de acces dinspre rampa Piața Delfinului”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de socializare.

Lucrările s-ar putea termina înainte de termenul prevăzut în contract

Edilul a mai precizat că demersurile și lucrările inițiate în zonă pentru montarea tablierului sunt în grafic și că au fost oferite asigurări din partea constructorului, Trustul de Clădiri Metropolitane București, că ritmul de lucru va fi accelerat pentru ca pasajul să fie finalizat înainte de termenul din contract, stabilit pentru vara 2023.

Cristian Hiver a spus că în funcție de condițiile meteorologice, echipa Trustului de Clădiri Metropolitane București va încerca să monteze tablierul până la finalul lunii februarie.

„Sper că vom termina de montat tot tablierul la începutul lui martie. Dacă ține vremea cu noi, cum a ținut până acum, fiindcă sunt operațiuni care sunt meteo sensibile – sudură, vopsitorie – chiar la final de februarie tablierul este montat. La începutul verii va fi gata tot pasajul. După ce montăm tablierul, începem să montăm predalele de beton, contractul de furnizare de predale este deja semnat. Le vom avea în timp util. După predalele începem suprabetonarea și asfaltarea, apoi montarea parapeților, sistem iluminat”, a explicat Hiver pentru Hotnews.ro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook - Nicușor Dan


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide