A început demontarea catwalk-ului de pe podul suspendat peste Dunăre | VIDEO

Autor: ProMotor 04 mai 2023 Știri auto

Podul de la Brăila se apropie de inaugurare, iar de curând au apărut noi imagini cu stadiul lucrărilor. Astăzi, 4 mai, au fost publicate online două clipuri în care vedem că se fac progrese spre deschiderea parțială anunțată de Asociația Pro Infrastructura.

Potrivit sursei citate, podul de la Brăila se apropie de o deschidere parțială a traficului, iar dacă nu apar alte surprize este posibil ca spre sfârșitul lunii iulie să se circule între Calea Galați/DJ221B de pe malul brăilean și DN22 Smârdan/Măcin de pe cel tulcean.

Momentan, s-a asfaltat tablierul pe porțiunea dintre sensuri și s-a efectuat demontarea catwalk-ului (pasarelelor de acces). Mai este de lucru și în ceea ce privește instalarea parapetelor de protecție, apoi urmează semnalizarea (marcaje și indicatoare), testele dinamice dar și amenajarea drumurilor de legătură.

Podul va avea, la final, doi kilometri lungime și înălțimea pilonilor va fi de aproape 200 de metri. Lucrările la acest obiectiv au început în primăvara anului 2019, iar investiția este de aproximativ 500 milioane euro. Contractul a fost semnat în 19 ianuarie 2018 cu o perioadă de proiectare de 12 luni și 36 de execuție.

Podul trebuia finalizat în 2022, însă au existat întârzieri

Podul de la Brăila trebuia finalizat în 2022. Acesta va fi cel mai mare pod suspendat din România și al treilea din Europa. Are o lungime totală de 1.974 de metri, o deschidere centrală de 1.120 metri și două deschideri laterale de 489 de metri si 364 de metri.

Gabaritul pe verticală al podului va fi de 38 de metri de la nivelul de inundații maxim, îndeplinind astfel criteriile de navigație pe Dunăre. Sistemul de suspendare cuprinde un cablu principal și tiranți verticali de legătură între tablier și cablul principal, iar blocurile de ancorare sunt integrate în teren și sunt localizate în afara digurilor Dunării.

Lățimea totală a podului suspendat de la Brăila este de 32 de metri. Calea pe pod va fi alcătuită din patru benzi de circulație de câte 3,50 metri lățime fiecare, 4 benzi de încadrare de câte 0,5 m lățime, două acostamente de 1,50 metri lățime și o zonă mediană cu lățimea de 3 metri. La acestea se adaugă, de o parte și de alta, două benzi adiționale pentru trafic pietonal, biciclete și întreținere, trotuarele având lățimi de câte 2,80 de metri fiecare.

VIDEO cu demontarea pasarelelor de acces

Sursă video YouTube – Raducu P Drum

VIDEO cu turnarea asfaltului pe porțiunea dintre sensuri

Sursă video YouTube – Raducu P Drum

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Sursă video YouTube - Raducu P Drum



Comentarii
Inchide