Primul strat de asfalt turnat pe podul peste Dunăre de la Brăila – Galerie foto și VIDEO

Autor: Bogdan Bârliga 27 mart. 2023 Știri auto

Ordinul de începere a lucrărilor pentru podul suspendat de la Brăila a fost emis în anul 2018, dar între timp o parte dintre lucrări au primit noi termene de finalizare. Deși trebuie să circulăm pe acest pod încă de la finalul anului trecut în realitate vom mai avea de așteptat.

După ratarea termenului de finalizare de la finalul anului trecut autoritățile au avansat o nouă dată: lucrările la drumurile de acces vor fi terminate în luna mai și vom putea circula pe podul suspendat de la Brăila. Dar Asociația Pro Infrastructură (API) semnala în luna februarie că se înaintează foarte greu cu drumurile de legătură, mai ales în punctele critice și mobilizarea din șantier e anemică.

Cum arată primul strat de asfalt turnat pe podul de la Brăila

„Deși ar fi posibilă o deschidere la finalul lunii mai, cel târziu în iunie, cel mai probabil ne vom duce spre sfârșitul verii cu inaugurarea. Și asta doar pe conexiunea scurtă, spre Smârdan/Măcin pe malul tulcean, respectiv până la Calea Galați/DJ221B pe malul brăilean. Pe latura nordică (Jijila) și pe bucata care se conectează la DN2B (Centura Brăila) lucrările vor fi gata abia la sfârșitul toamnei dacă nu se va accelera semnificativ ritmul de execuție” susțineau reprezentații API în luna februarie.

Între timp avem un nou clip video disponibil unde putem să vedem primele operațiuni de turnare a stratului de asfalt pe tablierul podului peste Dunăre de la Brăila. În acest video surprins din dronă se pot vedea lucrările de turnare a asfaltului desfășurate pe un sens al acestui pod. Clipul a fost realizat pe data de 23 martie 2023 și până la finalul acestei luni sunt șanse mari pentru ca această etapă să fie finalizată.

Podul de la Brăila este cel mai complex proiect rutier din România

La momentul finalizării podul de la Brăila va fi al treilea din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale și al lungimii. În total podul va măsura aproape 2 kilometri, iar pe lângă această construcție e nevoie de alți 23 de kilometri de drumuri prin care să se lege podul de infrastructura rutieră din zonă. Cele două turnuri ale podului ating o înălțime de 192 de metri și sunt la acest moment cele mai înalte construcții din România.

Iată cum arată podul de la Brăila filmat din dronă în martie 2023:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook/RaducuPDrum


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide