A început producție de pre-serie a hypercarului electric Rimac C_Two. Mașina asta face suta în 1,85 de secunde – VIDEO

Autor: Marius Vișan 21 dec. 2020 Știri auto

Rimac Automobili avansează în direcția producției la scară largă a hypercarului complet electric C_Two în 2021.

Construcția a șase vehicule de pre-serie începe la fabrica Rimac din Veliko Trgovisce, Croația. Noua linie de producție din Croația a fost deja utilizată pentru producerea a 12 prototipuri experimentale C_Two, utilizate pentru programul extins de testare, precum și pentru teste de impact. Acum, cele șase mașini de pre-serie sunt practic C_Two cu specificații de producție.

Asamblarea fiecărei mașini durează în jur de 8 săptămâni, reducând timpul de producție la jumătate. Asamblarea propriuzisă a mașinilor durează cinci săptămâni, dar procesul începe cu trei săptămâni mai devreme la Rimac, deoarece un număr mare de componente și sisteme sunt produse intern și livrate la linia de asamblare finală.

Rimac C_Two are niște de performanță nemaiauzite

Mate Rimac, fondator și CEO, Rimac Automobili, a declarat: „Odată cu C_Two creăm un tip complet nou de vehicul de performanță. După mii de ore de simulare virtuală, ani de proiectare și inginerie și multe prototipuri, trăim un sentiment deosebit când vedem că mașina de pre-serie se îndreaptă acum spre linia noastră de producție. Acesta este cel mai clar semn că C_Two este aproape aici și abia așteptăm să livrăm mașinile clienților noștri în 2021 și să o prezentăm în toată lumea.”

Rimac C_Two a promis o viteză maximă de 412 km / h, un sprint 0-100 km / h sub 2 secunde și un timp de 0- 161 km / h de 4,3 secunde când a fost dezvăluit pentru prima dată în 2018. Hypercar-ul electric Rimac C_Two are patru motoare electrice care generează în total 1.914 cai putere și un cuplu de 2300 Nm.

Aceste cifre de performanță nemaiauzite au fost stabilite pentru prima dată ca obiective extrem de ambițioase de către echipa Rimac Automobili. Cu toate acestea, prin procesul extins de dezvoltare și testare a mașinii, inginerii s-au asigurat că îndeplinesc și depășesc obiectivele stabilite.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide