A opta generaţie VW Passat a devenit aproape premium! LIVE PARIS 2014

Autor: Adrian Mihălţianu 03 oct. 2014 Știri auto

Noul Volkswagen Passat, al optulea după numărătoarea oficială a nemţilor din Wolfsburg, şi-a făcut apariţia la Salonul Auto Paris 2014, unde a fost prezentat atât sub formă de berlină, cât şi în variantele break şi GTE (plug-in hybrid). Iar eu am fost să le văd şi să le ating.

La prima vedere, noul Passat pare destul de futurist la exterior (cel puţin în partea frontală), în vreme ce posteriorul e doar o evoluţie a precedentei generaţii în materie de design. Dar bunătăţile adevărate se află, de fapt, la interior.

În habitaclu, Passat B8 are materiale foarte bune, aproape premium chiar. Bine, e adevărat că şi Passat B7 arăta bine înăuntru, dar interiorul noii generaţii a berlinei de clasă medie Volkswagen poate fi comparat cu interioarele Audi de acum 3-4 ani. Pe scurt, aproape oriunde îţi îndrepţi privirea o să dai peste plastice cu o textură plăcută şi moi la atingere.

Ceasul de pe consola centrală nu a dispărut nicăieri, deşi nu prea îi înţeleg rostul nici acum, având în vedere că există deja două ceasuri electronice (pe consola centrală şi pe ecranul dintre cadranele de bord). Sistemul multimedia e similar cu cel din Golf 7, dar se mişcă mai bine şi are o grafică mai plăcută.

Scaunele sunt confortabile, iar bancheta din spate oferă spaţiu îndestulător pentru trei adulţi, atât la cap, cât şi la picioare (la varianta break). La berlină, spaţiul pentru cap pe bancheta din spate nu e excelent, dar locul pentru picioare rămâne foarte bun. Totodată, portbagajul break-ului e atât de mare încât ai senzaţia că te poţi pierde în el.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide