A picat examenul auto din cauza frânării regenerative! (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 08 dec. 2021 Știri auto

Un tânăr californian a picat examenul pentru obținerea permisului după ce a folosit sistemul de frânare regenerativă de pe Tesla Model 3. Explicația pe care a oferit-o examinatorul este incredibilă!

Tesla, bat-o vina!

Tesla Model 3 cea mai vândută

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Tânărul de 16 ani Bryce Rosenblum din San Jose (California) s-a prezentat pentru a susține examenul în vederea obținerii permisului de conducere.

El a început testul practic alături de examinator la volanul mașinii familiei sale, un Model 3. Se știe că, asemenea altor mașini electrice sau hibride, vehiculul are sistem de frânare regenerativă care este activat standard.

Nu mică a fost surpriza tânărului să afle că, deși a parcurs traseul fără greșeală, nu a trecut examenul. Nedumerit că a picat testul, deși nu a comis nici o eroare, Bryce i-a cerut explicații examinatorului.

Acesta și-a motivat decizia prin faptul că nu l-a văzut pe candidat să-și folosească fizic piciorul pentru a frâna. „Candidatul nu a încetinit mașina, ci doar a pus piciorul pe pedala de frână după ce mașina a încetinit automat și apoi s-a oprit”, a menționat examinatorul în raportul său, scrie Insideevs.com.

Acest lucru nici nu era necesar deoarece sistemul de frânare regenerativă de pe Tesla Model 3 este capabil să oprească mașina doar prin simpla ridicare a piciorului de pe pedala de accelerație.

Mai mult, candidatul a declarat că examinatorul nu i-a spus în nici un moment că ar trebui să dezactiveze funcția de frânare regenerativă, deși era conștient de modul în care acesta ar putea influența scorul general al testului.

Ce este frânarea regenerativă?

 

Sistemul de frânare regenerativă permite recuperarea energiei cinetice pierdute de mașină în momentul frânării și convertirea acesteia în energie electrică. Energia poate fi stocată în baterie sau poate fi folosită pentru alimentarea consumatorilor de la bord.

În prezent, acest sistem este prezent pe mașinile hibride și pe cele electrice. Frânarea regenerativă se activează odată ce șoferul ridică piciorul de pe pedala de accelerație.

La unele mașini, șoferul poate selecta dacă sistemul de recuperare a energiei de frânare se activează de fiecare dată când ia piciorul din accelerație și dacă sistemul va opri definitiv mașina ori o va încetini treptat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide