A plătit 3 milioane de dolari pe un Corvette Stingray, dar nu-l va conduce niciodată

Autor: ProMotor 24 ian. 2020 Știri auto

Rick Hendrick, deținător al unei rețele de dealeri Chevrolet și legendă a sportului cu motor, a plătit 3 milioane de dolari pentru primul Corvette Stingray. Cu toate acestea, el nu va conduc e niciodată exemplarul cumpărat, care va ajunge în impresionanta sa colecție de mașini.

Mașina scoasă la licitație săptămâna trecută, primul exemplar ieșit de pe linia de fabricație, a fost vândută în scopuri caritabile. Fondurile obținute astfel au fost donate unei organizații care militează pentru școlarizarea copiilor cu posibilități materiale reduse – Detroit Children’s Fund.

Relația lui Rick Hendrick cu brandul Corvette este una specială. Și-a petrecut prima întâlnire cu soția sa într-o astfel de mașină, pe care a vândut- în 1976 pentru a înființa primul său dealership, în Carolina de Nord. Cu toate că a vândut-o, mașina se regăsește acum în colecția sa de mașini Chevrolet, una dintre cele mai celebre din lume. Hendrick deține acum o rețea de 94 de dealeri auto pe întreg teritoriul Statelor Unite, dintre care 15 vând mașini Chevrolet.

Totuși, Corvette-ul pe care l-a cumpărat acum o săptămână este cu totul altceva decât tot ce are Hendrick în colecție. Este, dacă se poate spune așa, visul său din copilărie: este primul Corvette Stingray cu motor central care a ieșit de pe linia de fabricație.

„De 25-30 de ani merg la licitații și am cumpărat multe mașini cu numărul 1 de fabricație pentru acte caritabile. Niciuna n-a fost ca asta, însă. Au licitat oameni din lumea întreagă. Atât de dramatic. Când o ai pe șefa General Motor pe scenă, e ceva”, a declarat Hendrick.

Hendrick deține una dintre cele mai mari colecții private de mașini Corvette din lume, care include mai multe exemplare cu numărul de producție 0001. Prin urmare, nu e nimic neobișnuit că și acest exemplar a ajuns în colecția sa, chiar dacă prețul plătit a fost de 3 milioane de dolari. Mașina este un 3LT cu pachet de performanță Z51, un model de pre-producție. Producția pentru public va începe abia în februarie, la fabrica GM Bowling Green din Kentucky.

Corvette Stingray

Colecția de mașini a lui Hendrick numără 210 exemplare, unele dintre cele mai rare din lume. Dintre acestea, 120 sunt Corvette. Accesul se face exclusiv pe bază de invitație. Aici va ajunge și exemplarul achiziționat săptămâna trecută. „Nu îl voi conduce niciodată. Îl păstrez”, spune Hendrick.

Colecția sa mai include exemplare cu numărul 1 de producție din anii 1955, 1956 și 1957, dar și primul ZR1 fabricat, în 1989. Regele Leopold al III-lea al Belgiei, un alt împătimit de Corvette, a avut două exemplare: din 1967 și 1971, ambele argintii. Acum, acestea aparțin lui Hendrick, la fel ca și exemplarul negru din 1967, care a aparținut lui Roy Orbison, și cel alb din același an, deținut în trecut de președintele mexican Gustavo Diaz Ordaz.

„Modelul meu favorit este Corvette 427 big block din 1967. A fost a doua generație, dar primul Stingray. Am 32 de exemplare, în toate culorile”, spune Hendrick.

sursa: Detroit Free Press

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide