Abarth a confirmat lansarea noului 500 electric, primul model cu zero emisii din gamă

Autor: Adrian Somai 08 nov. 2022 Știri auto

După ce în presa de specialitate au apărut tot felul de zvonuri pe acest subiect, Abarth confirmă în premieră că noul 500 electric va fi lansat oficial în a doua parte a acestei luni. Mai exact, vom face cunoștință cu noul Abarth 500 electric în data de 22 noiembrie, acesta urmând să devină primul model cu zero emisii din gama constructorului italian.

S-a vorbit destul de mult în ultima perioadă despre un posibil viitor model de performanță Abarth cu propulsie electrică, iar acum avem și confirmarea oficială din partea reprezentanților companiei italiene. Noul Abarth 500 electric este o mașină ce este construită având la bază modelul de oraș cu zero emisii produs de cei de la Fiat.

Deși încă nu există foarte multe detalii tehnice cu privire la acest model, ne putem aștepta ca noul Abarth 500 electric să fie cel mai puternic model din gama producătorului italian. La această oră, cel mai capabil model al italienilor este Abarth 695 Biposto, echipat cu o unitate de motorizare capabilă să dezvolte 190 de cai putere.

Linii de echipare simplificate pentru alte modele din gamă

Anunțul cu privire la lansarea noului 500 electric vine la doar o săptămână după ce constructorul italian a mai anunțat o simplificare a gamei sale de opțiuni pentru modelele de performanță 595 și 695. Abarth 595 este echipat cu un propulsor ce se poate lăuda cu o putere de 165 de cai putere, în timp ce Abarth 695 are un motor ce livrează 180 de cai.

Mai exact, cele două modele sunt disponibile doar alături de nivelurile de echipare Turismo și Competizione. Așa cum îi spune și numele, cel de-al doilea nivel de echipare este destinat celor care își doresc performanță, venind la pachet cu niște scaune de tip scoică și jante Competizione cu dimensiuni de 17 inci. Tot cu această ocazie, italienii au mai lansat și o nouă vopsea, inspirată de vechiul Fiat 131 Abarth.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Abarth


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide