ABT RS6 Legacy Edition: performanțe mărite pentru motorul Audi V8

Autor: Bogdan Bârliga 06 mai 2023 Știri auto

ABT Sportsline este o companie de tuning specializată în modificarea modelelor produse de grupul Volkswagen și pe parcursul timpului a impresionat prin performanțele oferite versiunilor de serie. Cea mai nouă ofertă a vizat gama Audi RS6 Avant Performance și prin modificările aduse de ABT propulsorul V8 oferă acum 130 CP în plus.

Pachetul de tuning pentru RS6 Avant Performance este completat cu un kit aerodinamic și multe elemente ale caroseriei realizate din fibră de carbon. Pentru că puterea a fost mărită compania de tuning a făcut un upgrade important și la sistemul de suspensii. Nici interiorul nu a fost neglijat: modelul Audi de performanță a primit un volan nou special conceput de ABT și noi materiale de calitate sunt disponibile pentru personalizare.

Cine își dorește un exemplar ABT RS6 Legacy Edition trebuie să se grăbească: vor fi oferite doar 200 de unități și prețul va fi pe măsură. Modelul standard Audi RS6 Avant Performance are un preț de pornire în România de la 130.300 de euro și la această sumă trebuie să adaugăm prețul modificărilor aduse de ABT.

ABT RS6 Legacy Edition: tribut pentru motorul V8

Ediția Legacy de la ABT pentru modelul Audi RS6 este un tribut adus de compania de tuning acestui autoturism de performanță dotat cu un propulsor V8. Modelul standard Audi RS6 Avant Performance are sub capotă un propulsor de 4,0 litri capabil să ofere o putere maximă de 630 CP la 6.000 rot/min și un cuplu de 850 Nm disponibil între 2.300 și 4.500 rot/min. Autoturismul break cu o lungime de 4.995 mm poate să realizeze sprintul de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde și poate rula cu o viteză maximă de 280 km/h.

ABT susține că după modificări motorul biturbo V8 de pe RS6 Legacy Edition oferă 760 CP și un cuplu maxim de 980 Nm. Pentru obținerea acestor performanțe au fost modificate turbinele, intercoolerul și au fost aduse unele îmbunătățiri la nivelul grila de admisie a aerului. Suspensia a primit noi arcuri elicoidale ABT și un sistem propriu de amortizoare dezvoltat de compania de tuning. ABT RS6 Legacy Edition a fost dotat cu pneuri speciale cu dimensiunea de 295/30 ZR22 pentru a face față creșterii de putere. ABT nu a oferit toate datele despre noile date dinamice, dar cu siguranță cei 130 CP în plus contribuie la obținerea unei reprize de la 0 la 100 km/h în 3,1 secunde.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ABT


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide