Audi RS6 și RS7 au noi variante mai puternice. Modelele Performance dispun de 630 CP

Autor: Ionuț Vîlciu 29 nov. 2022 Știri auto

Audi a publicat primele imagini și informații despre noile RS6 și RS7 Performance. Noile versiuni vin cu un motor V8 care dezvoltă 630 CP.

Audi a tot lansat variante Performance pentru un număr de modele din gama sa. Nu cu mult timp în urmă, am făcut cunoștință Audi RS3 Performance. Acum, atât RS6, cât și RS7 primesc același tratament.

La exterior, Audi a adus jante noi cu dimensiunea de 21 de inch. Opțional, există unele de 22 de inch care pot fi comandate cu diverse finisaje. Fiecare jantă este mai ușoară cu cinci kilograme față de echivalentul standard, tot de 22 de inch.

Există și o gamă de culori extinsă care cuprinde acum și nuanțe precum Albastru Ascari, o nuanță cu finisaj mat sau metalic, și Argintiu Dew, cu finisaj mat. Accentele gri satinat vin în standard, iar pachetul cu ornamente din fibre de carbon rămâne opțional.

Interiorul va putea fi dotat cu noile detalii albastre, pe lângă cele roșii și gri, care sunt deja disponibile. Accentele albastre vor putea fi întâlnite la nivelul volanului, preșurilor și al cusăturile contrastante.

Centurile de siguranță sunt, de asemenea, albastre, iar scaunele sunt îmbrăcate în piele Valcona perforată.

Noile Audi RS6 și RS7 Performance dispun de mai multă putere

Motorul V8 de 4,0 litri supraalimentat cu două turbine a primit un plus de putere. Acum, motorul produce 630 de cai putere în loc de cei 600 care vin în standard. De asemenea, și cuplul motor a crescut. În loc de cei 800 Nm care vin în standard, noile versiuni au 850 Nm.

Acest plus de putere permite mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 3,4 secunde, cu 0,2 secunde mai rapid decât versiunile standard. Ambele mașini au o viteză maximă limitată la 280 km/h. Cei ce doresc o viteză de vârf mai mare, au la dispoziție Pachetul RS Dynamic Plus, care împinge valoarea până la 305 km/h. De asemenea, acest pachet aduce în plus și un sistem de frânare cu discuri ceramice.

Noile modele vor debuta pe 8 decembrie pe piața din Germania. Ambele mașini vor avea un preț de pornire de 135.000 de euro.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide