Accident bizar în Galați: Un șofer a fugit, celălalt avea permis fals și băuse

Autor: ProMotor 18 mai 2020 Știri auto

Un accident bizar s-a produs în acest weekend în județul Galați, pe drumul național DN26. În urma accidentului a rezultat cinci persoane rănite, iar ambii șoferi au fost arestați preventiv.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul de Poliție Județean Galați, polițiștii au fost sesizaţi, prin apelul unic de urgenţă 112, cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 26, unul dintre conducătorii auto implicaţi părăsind locul faptei.

Acesta ar fi condus autoturismul dinspre localitatea Tuluceşti către municipiul Galaţi şi, la un moment dat, ar fi efectuat manevra de întoarcere, pătrunzând pe contrasens şi intrând în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar, din sens opus. În urma accidentului, a rezultat rănirea a cinci persoane.

Accident bizar în Galați: Ce au pățit ambii șoferi

După producerea accidentului, șoferul vinovat a părăsit locul faptei, fiind ulterior identificat în persoana unui bărbat de 28 ani, din Galaţi. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Într-o întorsătură bizară a lucrurilor, cercetările efectuate de polițiști au arătat că nici  șoferul care circula regulamentar nu avea toate țiglele pe casă. Acesta nu deținea un permis de conducere valabil, pentru nicio categorie de vehicule, folosind un permis de conducere fals pe care îl avea asupra sa.

Mai mult, rezultatul analizelor de laborator, după prelevarea de mostre biologice, a arătat că bărbatul era băut, alcoolemia înregistrată fiind de 1,22 g/l alcool pur în sânge.

Conform legislatiei din Romania, atunci când şoferii sunt prinşi cu o îmbibaţie de alcool egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

Ca urmare, şi acesta a fost reţinut de poliţişti, pe bază de ordonanţă, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducere fără permis, uz de fals şi complicitate la fals în înscrisuri materiale.

Nu este singurul accident bizar petrecut în județul Galați. Acum două săptămâni, șoferul unui autoturism Skoda a fost surprins cum lovește cu mașina un alt autoturism BMW, de mai multe ori.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide