Accident cu 10 victime între Giurgiu și București. A fost activat planul roșu de intervenție – VIDEO

Autor: George Cristea 26 feb. 2021 Știri auto

În dimineața zilei de vineri, un accident grav, soldat cu 10 victime, s-a produs pe DN5, între Giurgiu și București. În acest caz a fost activat planul roșu de intervenție.

Intră în Galeria FOTO

Accidentul s-a produs la ieșirea din Călugăreni, spre București, fiind implicate o autoutilitară de la CNAIR care transporta muncitori și un SUV BMW. Imaginile arată că SUV-ul a ajuns pe contrasens, în timp ce utilitara a fost aruncată în șanțul de drenaj al șoselei, strivind-se de un cap de pod. Nu se cunosc detalii despre dinamica accidentului, dar polițiștii spun că de vină a fost șoferul SUV-ului, un bărbat de 54 de ani din Popești Leordeni.

Din primele informații aflăm că două persoane și-au pierdut viața în accident – un bărbat de 55 de ani aflat în utilitară și o femeie de 40 de ani aflată în SUV. Alte șapte persoane au fost rănite, fiind transportate la spital. Una dintre acestea a fost preluată de un elicopter. O a zecea persoană a refuzat transportarea la spital.

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție în acest caz. La locul accidentului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei ambulanțe SMURD, un echipaj de descarcerare, autospeciala pentru transport personal și victime multiple și o autospecială de primă intervenție și comandă și 5 ambulanțe SAJ. De asemenea, a fost solicitat elicopterul SMURD.

Accident cu 10 victime între Giurgiu și București: Cum s-a produs accidentul

„În această dimineaţă, la ora 07,15, pe DN 5, pe raza localităţii Călugăreni, a avut loc un eveniment rutier, în care au fost implicate două autovehicule – un autoturism şi un microbuz, produs de către şoferul autoturismului, un bărbat de 54 de ani, din oraşul Popeşti Leordeni, judeţul Ilfov. În urma evenimentului rutier, un bărbat de 55 de ani, din judeţul Ilfov, pasager în microbuz, a decedat, iar alte şapte persoane, pasagere în microbuz şi autoturism, au fost rănite şi transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat al IPJ Giurgiu.

„Echipajele de intervenţie sosite la faţa locului au constatat faptul că în accidentul de la Călugăreni a fost implicat un autoturism în care se aflau trei persoane şi o autoutilitară în care se aflau şapte persoane. Două persoane au fost încarcerate în autoutilitară, iar una în autoturism. Din păcate, un bărbat în vârstă de aproximativ 55 de ani care se afla în autoutilitară a fost declarat decedat. Echipajele SAJ au preluat două victime, iar SMURD o victimă pe care le transportă la spitale din Capitală”, au comunicat și reprezentanții ISU Giurgiu.

Este cel mai grav accident rutier din acest an care a avut loc pe DN5. Într-un alt accident grav, un polițist și-a pierdut viața în București noaptea trecută, în timp ce mergea pe o roată în Piața Constituției.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide