Accident cu Tesla Model S la 270 km/h – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 04 iul. 2022 Știri auto

Un youtuber a făcut accident cu o Tesla Model S Plaid. Frânele i-au cedat la viteza de 270 km/h, iar impactul l-a lăsat cu răni semnificative.

Omul din spatele canalului de a suferit un accident în timpul filmării unui videoclip. Recent a achiziționat o Tesla Model S Plaid, vârful de gamă a acestui model. Chet deja începuse pregătirea mașinii pentru a o face mai capabilă pe circuit. Interiorul a fost demontat pentru a mai salva din greutate și a fost montat un sistem de frânare mai performant. Chet a sesizat că mașina nu frânează cum ar trebui cu frânele cu care vine echipată, așa că a modificat sistemul de frânare.

După spusele sale, nu componentele au fost problema. Au fost montate discuri ceramice pe puntea față, împreună cu etriere noi și furtunuri ranforsate. Pe puntea spate a schimbat discurile tot cu unele din metal, dar cu plăcuțe special destinate pentru competiții.

Care a fost cauza acestui accident cu Tesla?

Din nefericire, Chet nu a înlocuit și lichidul de frână. El a utilizat unul de tip DOT3, mai puțin performant. Față de unul DOT4, punctul de fierbere este mai scăzut. Stresul pus pe acesta l-a făcut să se încălzească, iar mașina a pierdut frânele.

Impactul a fost unul puternic, structura mașinii fiind vizibil afectată. Chet purta centura de siguranță, dar nu avea o cască de protecție. A scăpat cu viață din acest incident, dar nu nevătămat. S-a ales cu o fractură de genunchi, cinci coaste rupte, plus alte răni.

Chet a spus că va detalia în detaliu cauzele accidentului într-un videoclip viitor.

VIDEO

Sursa: Road&Track

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Chillin' with Chet YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide