Elon Musk spune că noile fabrici Tesla din Texas și din Germania pierd miliarde de dolari

Autor: Mihai Morcovescu 23 iun. 2022 Știri auto
Elon Musk spune că noile fabrici Tesla din Texas și din Germania pierd miliarde de dolari

Elon Musk, a declarat că noile fabrici deținute de compania Tesla la Austin (Texas) şi la Berlin „pierd miliarde de dolari”. Cele două linii de asamblare ale modelelor electrice americane se străduiesc să crească producţia în contextul lipsei de baterii şi a problemelor portuare din China.

Tesla va reduce personalul cu 10% în următoarele trei luni

Tesla subventie Germania

Criza globală de componente, determinată de lockdown-urile care au afectat China, se resimte și la Tesla. Noile uzine din Texas și din Germania pierd în momentul de față multe miliarde de dolari.

„Atât fabrica din Berlin, cât şi cea din Austin sunt nişte uriașe cuptoare de bani în acest moment. Marea noastră îngrijorare este cum să le menținem operaționale și să putem plăti oamenii, fără să dăm faliment. Toate acestea se vor rezolva foarte repede, dar necesită multă atenţie”, a declarat Musk.

Fondatorul și CEO-ul Tesla a mai precizat că „fabrica din Berlin se află într-o poziţie ceva mai bună”. Asta deoarece a început cu utilizarea bateriilor tradiţionale 2170 pentru maşinile construite acolo. Producţia noilor baterii 4680 a fost crescută ca urmare a faptului că uneltele pentru fabricarea celor convenţionale 2170 „sunt blocate în port în China”.

Tesla va suspenda cea mai mare parte a producţiei la uzina sa din Shanghai în primele două săptămâni din iulie. Acest lucru va permite modernizarea sit-ului în vederea creşterii producţiei, notează agenția de presă Reuters. „Ultimii doi ani au fost un coşmar absolut de întreruperi ale lanţului de aprovizionare şi încă nu ne-am trezit din acest coșmar”, a mai declarat Elon Musk.

La începutul lui 2022, Tesla a demarat producţia la fabricile din Austin (Texas) și de la Berlin. Ambele sunt esenţiale pentru ambiţiile de creştere ale celui mai important producător de automobile electrice din lume. Potrivit lui Musk, Tesla va începe la jumătatea lui 2023 producţia camionului electric Cybertruck, care a fost amânată în mai mult rânduri.

Recent, Elon Musk a declarat că Tesla va trebui să reducă personalul cu circa 10% şi „să întrerupă toate angajările la nivel mondial”. La începutul acestei săptămâni, el a precizat că aceste concedieri se vor întinde pe parcursul a trei luni.

Sursa: Autonews

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide