Accident cumplit la Codlea: Mașina s-a făcut armonică!

Autor: George Cristea 04 sept. 2020 Știri auto

Un accident cumplit s-a produs joi seară în apropiere de Codlea. Șoferul unei mașini care circula dinspre Brașov spre Sibiu a pierdut controlul volanului, iar mașina a derapat, fiind lovită de un camion care circula din sens opus.

Intră în Galeria FOTO

Imaginile de la locul accidentului vorbesc despre impactul devastator în urma căruia două persoane și-au pierdut viața. Mașina, un Seat Leon, s-a răsucit pe asfaltul ud și a lovit cu partea din spate un camion care circula regulamentar din sens opus. Impactul a fost atât de puternic încât mașina s-a făcut armonică, întreaga parte din spate fiind împinsă în interior. Cel mai probabil, factori cauzatori ai accidentului au fost asfaltul alunecos din cauza ploii, lipsa sistemul de control al stabilității (mașina fiind prea veche pentru a fi dotată cu așa ceva) și lipsa de îndemânare a șoferului, care avea 68 de ani.

Accident Codlea: Ce spune Poliția despre accidentul în care au murit doi oameni?

Accidentul s-a produs pe DN1, între localitățile Vlădeni și Perșani și a dus la decesul șoferului mașinii, dar și unei femei care călătorea alături de el. Potrivit ISU Brașov, la locul accidentului s-au deplasat un echipaj pentru descarcerare, o autospeciala cu apa si spuma, 2 echipaje SMURD, o ambulanta SAJ. Din păcate, aceștia din urmă nu au putut face mai mult decât să constate decesul celor doi pasageri ai autoturismului Seat.

„Un bărbat în vârstă de 68 ani, care conducea un autoturism pe DN1, dinspre Braşov spre Sibiu, la kilometrul 209 + 300 m (ieşirea din localitatea Perşani către municipiul Codlea), a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a lovit partea din faţă a unui autocamion. În urma impactului, au rezultat două victime, respectiv conducătorul autoturismului şi pasagerul, o femeie în vârstă de 68 ani”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov.

Din ce în ce mai multe accidente în care sunt implicate persoane în vârstă au fost semnalate în ultimul an. Pe lângă diminuarea reflexelor și îngustarea câmpului vizual, persoanele vârstnice conduc, de obicei, mașini vechi, care nu dispun de sisteme de siguranță elementare, așa cum este cel de control al stabilității (ESP). Multe dintre mașinile vechi nu dispun nici măcar de ABS, ceea ce pune probleme deosebite în cazul frânării pe suprafețe alunecoase.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide