Accident pe E85 în zona cu mulți comercianți de pepeni, de o parte și de cealaltă a șoselei

Autor: Marius Vișan 23 aug. 2021 Știri auto
Accident pe E85 în zona cu mulți comercianți de pepeni, de o parte și de cealaltă a șoselei

Traficul a fost restricţionat pe DN2 E85, la ieşire din localitatea buzoiană Mihăileşti, din cauza unui accident rutier. Două autovehicule au fost implicate într-o coliziune care a avut în dimineața zilei de 23 august.

Evenimentul rutier s-a produs în zona cu mulţi comercianţi de pepeni, de o parte şi de cealaltă a şoselei.

Din primele date de la faţa locului a reieşit că este vorba de o coliziune între un autoturism condus pe DN2, E85, pe direcţia Bucureşti către Buzău, de un şofer în vârstă de 60 de ani, din Bucureşti, şi autoturismul din faţa sa, al cărui şofer este un bărbat de 41 de ani, din Iaşi.

Accidentul s-a soldat cu rănirea a patru persoane: trei pasageri din maşina ieşeanului, doi minori de 11, respectiv 14 ani şi o femeie de 64 de ani, toţi din Iaşi, dar şi o pasageră din autoturismul bucureşteanului, o femeie de 60 de ani, din Bucureşti.

Persoanele rănite au fost preluate de ambulanţă şi transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Autoritățile iau în considerare reconfigurarea unor porțiuni din DN2, E85

Chiar dacă oficial drumul este unul 1+1, cu câte o bandă în fiecare sens, se circulă neregulamentar, astfel că mulți șoferii folosesc acostamentele drept o primă bandă de circulație. Marginile largi şi asfaltate ale șoselei nu sunt considerate oficial benzi de circulație propriu-zise.

Pentru a preveni acest fenomen drumul spre Moldova DN2, E85 va fi reconfigurat. În loc de două benzi şi acostament pe fiecare parte vor apărea trei benzi: una pe un sens şi două pe celălalt.

Modelul a fost implementat în anul 2019. Compania de Drumuri CNAIR a reconfigurarea sectorul de drum Sinești – Movilița. CNAIR a reconfigurat atunci aproximativ 9 kilometri de drum național în arhitectură 2+1, pe DN2, unul dintre cele mai aglomerate șosele din România, pe care se produc numeroase accidente rutiere soldate cu răniți și decedați.

După reconfigurare numărul accidentelor mortale pe acel tronson a scăzut. Ce-i drept, a scăzut și viteza de circulație.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ISU Buzău


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide