Accident mortal pe DN2, E85. O Dacia Papuc s-a ciocnit cu o cisternă – FOTO

Autor: Marius Vișan 18 aug. 2021 Știri auto

Astăzi, 18 august, încă un accident grav a avut loc pe DN 2 E 85. S-a întâmplat pe raza localității Lilicei, în județul Ialomița. Accidentul de circulație s-a soldat cu decesul unei persoane.

În urma primelor verificări efectuate la fața locului a reieșit că evenimentul rutier s-a produs ca urmare a coliziunii dintre un autoturism Dacia și o autocisternă. Aceasta din urmă a părăsit partea carosabilă, a rupt un stâlp de iluminat din beton și s-a oprit în poarta unei case.

În urma impactului dintre acestea șoferul autoturismului a decedat. Traficul rutier a fost blocat în zonă.

Intră în GALERIA FOTO

Autoritățile iau în considerare reconfigurarea unor porțiuni din DN2, E85

Chiar dacă oficial drumul este unul 1+1, cu câte o bandă în fiecare sens, se circulă neregulamentar, astfel că mulți șoferii folosesc acostamentele drept o primă bandă de circulație. Marginile largi şi asfaltate ale şoselei nu sunt considerate oficial benzi de circulație propriu-zise.

Pentru a preveni acest fenomen drumul spre Moldova DN2, E85 va fi reconfigurat. În loc de două benzi şi acostament pe fiecare parte vor apărea trei benzi: una pe un sens şi două pe celălalt.

Modelul a fost implementat în 2019. Compania de Drumuri CNAIR a reconfigurarea sectorul de drum Sinești – Movilița, de pe DN 2, E85.

CNAIR a reconfigurat atunci aproximativ 9 kilometri de drum național în arhitectură 2+1, pe DN2, unul dintre cele mai aglomerate șosele din România, pe care se produc numeroase accidente rutiere soldate cu răniți și decedați.

După reconfigurare numărul accidentelor mortale pe acel tronson a scăzut. Ce-i drept, a scăzut și viteza de circulație, iar drumul este mai aglomerat în anumite intervale orare, când fie oamenii fie se întorc în București, fie ies din oraș.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU Ialomi


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide