Accident feroviar în care a fost implicată mașina Google Street View – VIDEO

Autor: Marius Vișan 11 mai 2023 Știri auto

Un accident în care a fost implicată mașina Google a avut loc miercuri, 10 mai, la o trecere la nivel cu calea ferată din județul Mehedinți. Mașina Google Street View a fost lovită de un tren care circula pe relația Turnu Severin – București.

Șoferul nu a oprit la trecerea de cale ferată, iar mașina a fost lovită în plin de trenul personal, informează Adevărul.ro. Acesta a oprit abia după 300 de metri, pentru că frâna a fost activată brusc de către mecanicul de locomotivă, iar conductele de frânare s-au rupt.

În urma impactului o victimă conștientă (șoferul de 51 de ani) a fost transportată la spital, dar mașina a fost făcuta zob. Șoferul nu a oprit la trecere, iar din spusele martorilor, în urma impactului, a coborât singur din mașină. Un localnic a sărit în ajutorul lui și a dat jos bornele de la mașină.

Mecanicul CFR a mărturisit ulterior că a încercat să evite impactul, fiindcă a văzut mașina de la 50 de metri depărtare, dar și că cel mai probabil șoferul nu a observat trenul. Garnitura a oprit în final automat, datorită sistemului de frână de urgență. Polițiștii rutieri din Mehedinți au deschis în urma acestui accident un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Mașinile Google Street View au revenit în România în această primăvară

Scopul lor este de a actualiza baza de date cu noi informații și imagini Street View din cele peste 100 de orașe pe care le vor vizita, dar și de pe șoselele și autostrăzile Google Maps.

Accidentul din Mehedinți este al doilea incident rutier petrecut în doar o lună de când aceste mașini au început să străbată șoselele României. În martie a avut loc o coliziune între două autoturisme în județul Constanța. Și atunci, ca și acum, șoferul nu a acordat prioritate.

În cazul de față, trecerea la nivel cu calea ferată dublă fără bariere era semnalizată prin indicatoare rutiere și semnale acustice și luminoase, de care șoferul pare să nu fi ținut cont.

VIDEO

VIDEO – Actual Mehedinți – YouTube

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: elements.envato.com, VIDEO - Actual Mehedinți - YouTube


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide