Un tren care transporta automobile Ford a fost implicat într-un accident la Roșiorii de Vede

Autor: Ionuț Vîlciu 13 mart. 2023 Știri auto

Un tren încărcat cu automobile Ford a fost implicat într-un accident. Potrivit oficialilor Ford, toate mașinile erau asigurate.

În dimineața zilei de luni, 13 martie 2023, a avut loc un accident feroviar în județul Teleorman. Potrivit CFR, un marfar a deraiat la intrarea în stația Roșiori Nord, forțând un tren de pasageri să frâneze de urgență pentru a evita impactul cu cealaltă garnitură.

Patru persoane au fost transportate la spital în această dimineață, suferind răni la nivelul membrelor și capului. Autoritățile au activat planul roşu de intervenţie, transmite News.ro.

Potrivit ISU Teleorman, în total, 12 persoane au primit îngrijiri medicale, patru fiind transportate la spital. „În cursul acestei dimineţi, din cauza deraierii la intrare în staţia Roşiori Nord a unui vagon din compunerea unui tren de marfă, ciculaţia trenurilor se desfăşoară cu dificultate. Din primele informaţii, trei pasageri din trenul IR 1822, Arad – Bucureşti Nord, aflat în spatele trenului de marfă deraiat, în momentul frânării de urgenţă a trenului s-au lovit, aceştia fiind preluaţi de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri”, a anunţat CFR Călători.

Ceilalţi pasageri din tren au fost preluaţi de trenul IR 79, Budapesta – Bucureşti Nord.

Automobilele Ford erau asigurate

Trenul care a deraiat era încărcat cu automobile Ford, au confirmat reprezentanții companiei americane. Automobilele transportate de acest tren erau asigurate, dar nu se cunoaște numărul exact al acestora și nici starea lor.

„Confirmăm că un tren încărcat cu vehicule Ford a fost implicat într-un incident în această dimineață în gara Roșiorii de Vede. În acest moment aşteptăm mai multe informaţii. În conformitate cu politicile noastre, toate vehiculele aflate în tranzit fac obiectul asigurărilor. În prezent, autorităţile derulează investigaţiile necesare, pe care le sprijinim împreună cu furnizorul nostru de transport”, a transmis Ford România.

Incidentul va fi cercetat cu ajutorul unei comisii de specialiști, pentru a se afla cauza producerii acestui accident.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide