Accident feroviar la Suceava. O autobasculantă a fost lovită de tren – VIDEO

Autor: ProMotor 26 iun. 2020 Știri auto

În cursul zilei de ieri, 25 iunie, a avut loc un accident feroviar grav pe raza localității Păltinoasa. O autobasculantă a fost lovită de tren. Camionul a fost lovit violent de un tren de călători pe calea ferată care leagă Suceava de Ardeal, între staţiile CF Păltinoasa – Gura Humorului. Impactul a fost foarte puternic, vehiculul greu fiind a răsturnat pe o parte.

La fața locului au intervenit pompierii militari cu o autospeciala pentru descarcerare și o ambulanța SMURD. Șoferul, în vârstă de 42 de ani, a fost transportat la spital.

Intră în galeria foto

Locomotiva s-a defectat și a fost trimisă o alta, pentru a prelua garnitură de tren. În tren se aflau aproximativ 50 de călători care nu au necesitat îngrijiri medicale. De asemenea, a sosit un alt camion pentru a efectua manevre de repunere pe roți a autovehiculului răsturnat. Trenul a fost tras pe o altă linie și s-a eliberat calea ferata.

Nu se cunosc împrejurările exacte în care s-au petrecut evenimentele, însă autoritățile au declanșat o anchetă.

Este al doilea incident de acest fel care are loc săptămâna aceasta

La începutul acestei săptămâni, ISU Timiș a fost solicitat să intervină la un accident feroviar produs la trecerea la nivel de calea ferată în comuna Pădureni. În accident a fost implicat o locomotivă care asigură transportul de persoane pe ruta Timișoara Nord – Moravița, tren în care se aflau 30 de călători, și un autoturism în care se afla doar șoferul.

Polițiștii spun că accidentul s-a produs din cauza șoferului, un bărbat în vârstă de 55 de ani. Acesta circula dinspre Smithfield și nu s-a asigurat la trecerea la nivel de cale ferată de la km 19+850.

Lipsa barierelor la toate trecerile la nivel cu calea ferată din țara noastră face ca acest tip de accidente să se tot repete.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU



Comentarii
Inchide