Accident grav în care a fost implicată o mașină care era tractată

Autor: ProMotor 05 apr. 2021 Știri auto
Accident grav în care a fost implicată o mașină care era tractată

Doi frați din Produlești, județul Dâmbovița, au murit striviți sub roțile unui TIR. Cei doi, de 22 și respectiv 15 ani, se aflau într-o mașină tractată. Accidentul s-a întâmplat pe data de 2 aprilie.

La volanul mașinii de tractare era chiar bunicul lor. Din spusele martorilor, fratele mai mare, aflat la volan, a avut alte preocupări în timpul mersului, a tras dreapta din greșeală, iar apoi stânga brusc pentru a reveni pe șosea. Din păcate, a tras prea mult de volan și a intrat sub roțile unui TIR. Cei doi nu au avut nici o șansă.

Polițiștii vor stabili dacă mașina era tractată în condiții de siguranță

Mașina în care se aflau cei doi frați, de 15, respectiv 22 de ani, avea o defecțiune şi era tractată de un alt autoturism. La un moment dat însă, pe Drumul Național 7, vehiculul cu probleme a intrat pe contrasens, unde a fost izbit cu putere de un camion.

În urma impactului extrem de violent, șoferul și fratele sau nu au mai avut nicio șansă. Din nefericire, au decedat pe loc. Echipajele de la Ambulanță sosite la fața locului nu au mai putut decât să constate decesul.

Porțiunea de șosea pe care a avut loc tragedia este plină cu gropi, spun conducătorii auto care circulă prin zonă. Polițiștii, care au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmează să stabilească de ce a ajuns autoturismul tractat pe celălalt sens de mers.

Sursă foto: stirileprotv.ro

Cum se face tractarea unui vehicul?

Legea spune că remorcarea trebuie să se realizeze prin intermediul unei bare metalice în lungime de cel mult patru metri. Autoturismul ale cărui mecanism de direcție și sistem de frânare nu sunt defecte poate fi remorcat cu o legătură flexibilă omologată, în lungime de 3-5 m. Bara sau legătura flexibilă trebuie fixată la elementele de remorcare cu care sunt prevăzute autovehiculele. De asemenea, se interzice remorcarea unui autovehicul al cărui sistem de direcție nu funcționează.

Totodată, conducătorul autovehiculului remorcat este obligat să semnalizeze corespunzător semnalelor efectuate de conducătorul autovehiculului trăgător. Atunci când sistemul de iluminare și semnalizare nu funcționează, este interzisă remorcarea acestuia pe timpul nopții și în condiții de vizibilitate redusă, iar ziua poate fi remorcat dacă pe partea din spate are aplicate inscripția „Fără semnalizare”, precum și indicatorul „Alte pericole”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: stirileprotv.ro



Comentarii
Inchide