Accident grav la calea ferată în județul Bacău: trei morți și doi răniți – FOTO

Autor: George Cristea 06 iul. 2020 Știri auto

Un accident grav s-a produs luni la calea ferată în județul Bacău. O mașină al cărei șofer nu a oprit la semnalele luminoase și acustice de la trecerea la nivel cu calea ferată a fost spulberată de trenul Intercity care face legătura dintre București-Nord și Suceava. În mașină se aflau cinci persoane, trei dintre acestea pierzându-și viața în accident.

Intră în Galeria FOTO

Accidentul a avut loc luni după-amiază în localitatea Dumbrava, comuna Iteşti, judeţul Bacău. O maşină a fost lovită de trenul Bucureşti Nord – Suceava, la o trecere la nivel cu calea ferată, semnalizată cu semnale acustice şi luminoase.

În maşină se aflau 5 persoane, iar potrivit reprezentanţilor ISU Bacău, trei dintre ele au murit. Celelalte două au fost transportate la spital. Garnitura de tren implicată este Intercity 1751, ce circula pe relația București Nord – Suceava. Nu s-au înregistrat victime din rândul călătorilor sau a personalului. Trenul nu a deraiat, dar circulația feroviară a fost blocată timp de mai multe ore.

Accident la calea ferată în județul Bacău: Motivul pentru care au murit trei oameni

Cauza accidentului a fost faptul că șoferul mașinii, un bărbat de 65 de ani, nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată și nici nu a ținut cont de semnalele luminoase și acustice aflate în acțiune la momentul accidentului.

„În jurul orei 15.30, conducătorul auto de 65 de ani se deplasa de pe un drum comunal către DN2 şi la o trecere la nivel cu carea ferată, pe fondul neasigurării a fost lovit de un tren Interegio Bucureşti Suceava. Trecerea la nivel era prevăzut că cu semnale acustice şi luminoase. Atât şoferul, cât şi conductorul trenului au fost testaţi alcoolscopic, iar rezultatul a fost negativ”, a declarat pentru Mediafax Gabi Ciobanu, purtător de cuvânt al IPJ Bacău.

Lipsa barierelor la multe treceri la nivel cu calea ferată din țara noastră face ca acest tip de accidente să fie unul frecvent. Destul de recent, impactul a fost atât de violent încât trenul a sărit de pe șine. Nici măcar polițiștii nu respectă așa cum se cuvine trecerile la nivel, astfel că un echipaj care traversa lina de cale ferată fără să se asigure a fost spulberat de o garnitură de tren în județul Prahova.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide