Accident grav în Neamț, după ce un TIR a lovit un pod de cale ferată

Autor: David Andrei 11 mai 2021 Știri auto

Un accident grav a avut loc pe o șosea din județul Neamț. Un TIR a acroșat o bârnă metalică instalată cu rol de limitare a înălțimii, pe un pod de cale ferată. Acesta s-a prăbușit peste un microbuz care circula regulamentar.

GALERIE FOTO

Șoferul de TIR nu a fost atent la limitatorul de înălțime, care îi interzicea acestuia să intre sub podul de cale ferată cu vehiculul pe care îl conducea. Fragmente mari s-au desprins din structura podului și au căzut peste un microbuz care transporta mai multe persoane.

Incidentul a avut loc pe DN15 din județul Neamț, pe raza localității Tarcău. Traficul a fost complet blocat pe ambele sensuri de circulație, pentru a permite accesul echipelor de intervenție și efectuarea măsurătorilor de către echipajele de poliție.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, Irina Popa, două persoane și-au pierdut viața. Printre acestea se află și șoferul microbuzului, un bărbat în vârstă de 41 de ani. Un echipaj de descarcerare a lucrat pentru extragerea celor două persoane decedate din microbuzul distrus.

O persoană conștientă a fost preluată de Serviciul de Ambulanță Județean și transportată la spital. O altă persoană, inconștientă, a fost supusă manevrelor de resuscitare.

Șoferul de TIR care a produs acest accident, cercetat penal

Trei persoane au fost rănite în acest accident. Este vorba despre doi bărbați în vârstă de 76, respectiv 55 de ani, și o femeie de 76 de ani.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje SMURD, echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean și pompierii cu modulul de descarcerare.

Șoferul de TIR, un bărbat de 40 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Ancheta va stabili cauzele producerii accidentului.

Din primele cercetări, șoferul de TIR, care se deplasa pe DN15, din direcția Bicaz-Piatra Neamț, nu ar fi respectat semnificația indicatorului rutier de limitare a înălțimii. Utilajul pe care îl conducea ar fi acroșat o bârnă metalică. Aceasta s-ar fi desprins în urma impactului și s-ar fi prăbușit peste microbuzul care circula regulamentar.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide