Accident grav pe DN7, între Deva și Arad: Doi copii au fost grav răniți

Autor: George Cristea 19 iul. 2020 Știri auto

Un accident grav s-a petrecut în dupăamiaza zilei de duminică, 19 iulie, pe DN7, între Deva și Arad, doi copii fiind grav răniți. Un autoturism Fiat Idea s-a izbit de un camion, două persoane aflate pe locurile din față ale turismului fiind declarate decedate. Pe bancheta din spate se aflau două fete, cu vârste de 12 și, respectiv, 13 ani, ambele diind grav rănite.

Intră în Galeria FOTO

Un accident rutier grav s-a produs duminică dupăamiaza pe DN7, în dreptul localității Julița, comuna Varadia de Mureș. În accident au fost implicate un autocamion cu prelata și un autoturism FIAT Idea. În autoturism se aflau patru persoane, doi adulți și doi minori.  La locul accidentului au intervenit un echipaj de descarcerare și un echipaj SMURD al Secției Bârzava, precum și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Mureș și elicopterul SMURD.

Accident grav pe DN7: Ce s-a întâmplat cu cei doi copii din mașină?

„Ambele victime (aflate pe locurile din față ale autoturismului – n.r.) au fost descarcerate, din păcate sunt decedate. Cei doi minori, două fete, de 12 și 13 ani , sunt conștiente, cu multiple traumatisme, li s-au acordat îngrijiri medicale de către SMURD Bârzava. Una a fost preluată de către elicopterul SMURD, stabilă cu multiple traumatisme. A doua a fost preluată de către SAJ Lipova, în stare gravă dar conștientă și va fi preluată de către echipajul SMURD TIM al Detașamentului de Pompieri Arad, sosit la întâmpinare”, au declarat cei de la ISU Arad.

Fiat Idea a fost primul monovolum de clasă mică produs de Fiat între 2003 și 2012, având la bază mecanica lui Fiat Punto. Testat de EuroNCAP în 2006, Fiat Idea a obținut  patru stele pentru protecția pasagerilor adulți. Din păcate, în cazul impactului lateral, protecția oferită nu a fost una adecvată, iar în cazul acestui accident a fost vorba de un impact lateral, dacă este să judecăm după fotografiile avute la dispoziție. Un airbag lateral a fost disponibil doar ca opțiune pe majoritatea piețelor pe care a fost comercializat Fiat Idea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide