Pericol pentru Sandero Stepway? Aşa arată Fiat Idea Adventure

Autor: Adrian Mihălţianu 01 iul. 2013 Știri auto

În teorie, Sandero este o berlină hatchback de clasă mică, iar Fiat Idea un monovolum urban, deci nu ar fi corect să le comparăm. În practică, însă, ambele sunt destinate traficului urban, în principal, fiind încăpătoare pentru 5 persoane şi bagajele acestora, având şi preţuri relativ apropiate.

Iată că, în Brazilia, Fiat apelează la un facelift pentru micul său monovolum (care la noi nu se mai comercializează, fiind înlocuit de Fiat 500L), cu această ocazie prezentând celor interesaţi şi o versiune pseudo-crossover: Fiat Idea Adventure.

Care, deşi vorbim de un monovolum, beneficiază de un tratament estetic în stil SUV chiar foarte reuşit, ba chiar şi de un diferenţial blocabil pentru puntea faţă.

Motorizarea este mai puternică decât la Sandero Stepway, Fiat Idea Adventure beneficiind de un motor de 1,8 litri şi 130 CP, capabil să funcţioneze fie pe benzină, fie cu bioetanol. Idea Adventure stă bine şi la capitolul gardă la sol, acesta fiind de 185 mm.

Ca preţ, Fiat Idea Adventure porneşte de la 52.400 R$ (circa 18.000 de euro), fiind clar mai scumpă decât Renault Sandero Stepway – dar trebuie remarcat că în Brazilia se vinde, deocamdată, precedenta generaţie Sandero Stepway, noul model urmând a fi ceva mai scump.

Care vi se pare mai interesant:

FIAT IDEA ADVENTURE sau DACIA SANDERO STEPWAY?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide