Accident grav pe șantierul drumului expres Craiova Pitești: O grindă de beton a strivit o basculantă

Autor: Cristian Agatie 06 oct. 2021 Știri auto

Un accident grav s-a produs miercuri pe șantierul drumului expres Craiova Pitești, unde o grindă de beton a strivit o basculantă. Din primele informații, nu există persoane rănite.

Intră în Galeria FOTO

Accidentul s-a petrecut pe şantierul drumului expres 12 Craiova Pitești, în zona comunei Ghercești. Aici, lucrează constructorul italian Tirrena Scavi. Potrivit primelor informații, o grindă a unui pod a căzut peste un camion al constructorului. Din fericire, șoferul camionului, un tânăr în vârstă de 27 de ani din Drobeta Turnu Severin, a scăpat nevătămat.

Pe lotul 1 la drumului expres DX12 Craiova – Pitești lucrările se desfășoară în ritm alert, stadiul lucrărilor fiind sub graficul asumat de constructor. Probabil acesta este și motivul pentru care un șofer a comis o eroare care ar fi putut să-i fie fatală. Mai exact, potrivit specialiștilor, șoferul a manevrat camionul în timp ce avea bena ridicată, ceea ce a dus la acroșarea unei grinzi de beton de la un viaduct aflat în lucru.

Accident grav pe șantierul drumului expres Craiova Pitești: Cum s-au petrecut lucrurile

„În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti au fost sesizaţi prin apel 112, cu privire la faptul că, pe un drum în lucru, de pe raza comunei Gherceşti, s-a produs un accident. La fata locului s-au deplasat poliţiştii, care, au stabilit că o autoutilitară condusă de un tânăr de 27 de ani, din Drobeta Turnu Severin, pe sub pasarela unui drum în lucru, nedeschis circulaţiei, de pe raza comunei Gherceşti, a agrosat cu bena o grindă din beton, care a căzut pe vehicul, provocându-i avarii. În urma evenimentului, au rezultat doar pagube meteriale, conducătorul auto refuzând transportul la spital. Având în vedere cele constatate, poliţiştii au eliberat autorizaţie de reparaţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu, pentru craiovaforum.ro.

Având în vedere cum arată camionul și dimensiunile grinzii de beton, șoferul se poate considera extrem de norocos. Cabina camionului a fost distrusă complet dar, cu toate acestea, șoferul a scăpat doar cu răni superficiale, neavând nevoie de îngrijiri medicale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captura video Youtube / MND


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide